Son Kuşlar
Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları
1. Sait Faik Abasıyanık hangi şehirde doğmuştur?
A) İstanbul
B) Bursa
C) Adapazarı
D) Lozan
2. Sait Faik Abasıyanık'ın ortaöğrenimini Bursa Erkek Lisesi'nde tamamlamasına neden olan durum aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ailesinin taşınması
B) Akademik başarısızlık
C) Aldığı disiplin cezası
D) Fransızca öğrenme isteği
3. Sait Faik Abasıyanık, babasının isteği üzerine yurt dışında hangi alanda eğitim görmüştür?
A) Edebiyat
B) İktisat
C) Hukuk
D) Sanat Tarihi
4. Sait Faik Abasıyanık'a onur üyeliği veren kuruluş hangisidir?
A) Türk Dil Kurumu
B) Fransız Edebiyat Akademisi
C) Amerika'daki Mark Twain Derneği
D) Uluslararası Pen Kulübü
5. Sait Faik Abasıyanık hangi hastalıktan dolayı hayatını kaybetmiştir?
A) Verem
B) Kanser
C) Siroz
D) Kalp rahatsızlığı
6. Burgazada'daki evi ne zaman müze olmuştur?
A) 1954
B) 1955
C) 1963
D) 1964
7. Vasiyeti gereğince telif gelirleri hangi kuruluşa bırakılmıştır?
A) Türkiye Yazarlar Sendikası
B) Darüşşafaka Cemiyeti
C) Türk Eğitim Vakfı
D) Çocuk Esirgeme Kurumu
8. "Sait Faik Hikaye Armağanı" kim tarafından başlatılmıştır?
A) Sait Faik
B) Annesi Makbule Hanım
C) Darüşşafaka Cemiyeti
D) Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
9. "Son Kuşlar" ilk hangi yayınevi tarafından basılmıştır?
A) Bilgi Yayınevi
B) YKY
C) Varlık Yayınevi
D) Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
10. Aşağıdakilerden hangisi Sait Faik’in eser türlerinden biri değildir?
A) Öykü
B) Roman
C) Deneme
D) Şiir
11. Darüşşafaka Cemiyeti hangi yılda kurulmuştur?
A) 1873
B) 1863
C) 1954
D) 1964
12. Darüşşafaka’nın başlangıçtaki amacı nedir?
A) Yetim çocuklara eğitim
B) Kapalıçarşı esnaf gençlerinin eğitimi
C) Maddi durumu yetersiz yetenekli çocukları desteklemek
D) Ödül düzenlemek
13. Bağış önerisi vefattan ne kadar önce yapılmıştır?
A) Bir yıl sonra
B) Aynı yıl
C) Bir yıl önce
D) Beş yıl önce
14. 2012’den itibaren armağan hangi kurumla verilmektedir?
A) Kültür ve Turizm Bakanlığı
B) Varlık Yayınevi
C) Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
D) Yapı Kredi Yayınları
15. "Son Kuşlar" hikâyesinde esas üzüntü nedir?
A) Yalnızlık
B) Geçim sıkıntısı
C) Kuşların tükenmesi
D) Ada’nın değişimi
16. Darüşşafaka günümüzde kimlere eğitim verir?
A) İstanbul’daki çocuklara
B) Anne veya babası olmayan, maddi durumu yetersiz yetenekli çocuklara
C) Sporculara
D) Tüm öğrencilere
17. "Medar-ı Maişet Motoru" ikinci baskısı hangi adla yayımlanmıştır?
A) Kayıp Aranıyor
B) Şimdi Sevişme Vakti
C) Birtakım İnsanlar
D) Tüneldeki Çocuk
18. Sait Faik’in yazma tutumu nasıldı?
A) Hızlı bitirirdi
B) Özensizdi
C) Beğenmezse yeniden yazardı
D) Eleştiriye kapalıydı
19. "Gün Ola Harman Ola" hikâyesindeki Mercan Usta hangi mesleği yapar?
A) Balıkçılık
B) Duvarcılık
C) Ayakkabı boyacılığı
D) Dondurmacılık
20. Editör notuna göre hangisi yapılmamıştır?
A) Sözlük çalışması
B) Rumca kelimeler için danışma
C) El yazması karşılaştırması
D) Baskılar arası karşılaştırma
1-C, 2-C, 3-B, 4-C, 5-C, 6-D, 7-B,
8-B, 9-C, 10-C,
11-B, 12-B, 13-C, 14-C, 15-C, 16-B, 17-C, 18-C, 19-C, 20-C
0 comments:
Yorum Gönder
YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...