Son Kuşlar Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster
Son Kuşlar Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster

Son Kuşlar Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları

 

Son Kuşlar Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları


1. Sait Faik Abasıyanık hangi şehirde doğmuştur?

A) İstanbul
B) Bursa
C) Adapazarı
D) Lozan

2. Sait Faik Abasıyanık'ın ortaöğrenimini Bursa Erkek Lisesi'nde tamamlamasına neden olan durum aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ailesinin taşınması
B) Akademik başarısızlık
C) Aldığı disiplin cezası
D) Fransızca öğrenme isteği

3. Sait Faik Abasıyanık, babasının isteği üzerine yurt dışında hangi alanda eğitim görmüştür?

A) Edebiyat
B) İktisat
C) Hukuk
D) Sanat Tarihi

4. Sait Faik Abasıyanık'a onur üyeliği veren kuruluş hangisidir?

A) Türk Dil Kurumu
B) Fransız Edebiyat Akademisi
C) Amerika'daki Mark Twain Derneği
D) Uluslararası Pen Kulübü

5. Sait Faik Abasıyanık hangi hastalıktan dolayı hayatını kaybetmiştir?

A) Verem
B) Kanser
C) Siroz
D) Kalp rahatsızlığı

6. Burgazada'daki evi ne zaman müze olmuştur?

A) 1954
B) 1955
C) 1963
D) 1964


7. Vasiyeti gereğince telif gelirleri hangi kuruluşa bırakılmıştır?

A) Türkiye Yazarlar Sendikası
B) Darüşşafaka Cemiyeti
C) Türk Eğitim Vakfı
D) Çocuk Esirgeme Kurumu

8. "Sait Faik Hikaye Armağanı" kim tarafından başlatılmıştır?

A) Sait Faik
B) Annesi Makbule Hanım
C) Darüşşafaka Cemiyeti
D) Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

9. "Son Kuşlar" ilk hangi yayınevi tarafından basılmıştır?

A) Bilgi Yayınevi
B) YKY
C) Varlık Yayınevi
D) Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

10. Aşağıdakilerden hangisi Sait Faik’in eser türlerinden biri değildir?

A) Öykü
B) Roman
C) Deneme
D) Şiir

11. Darüşşafaka Cemiyeti hangi yılda kurulmuştur?

A) 1873
B) 1863
C) 1954
D) 1964

12. Darüşşafaka’nın başlangıçtaki amacı nedir?

A) Yetim çocuklara eğitim
B) Kapalıçarşı esnaf gençlerinin eğitimi
C) Maddi durumu yetersiz yetenekli çocukları desteklemek
D) Ödül düzenlemek

13. Bağış önerisi vefattan ne kadar önce yapılmıştır?

A) Bir yıl sonra
B) Aynı yıl
C) Bir yıl önce
D) Beş yıl önce

14. 2012’den itibaren armağan hangi kurumla verilmektedir?

A) Kültür ve Turizm Bakanlığı
B) Varlık Yayınevi
C) Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
D) Yapı Kredi Yayınları

15. "Son Kuşlar" hikâyesinde esas üzüntü nedir?

A) Yalnızlık
B) Geçim sıkıntısı
C) Kuşların tükenmesi
D) Ada’nın değişimi

16. Darüşşafaka günümüzde kimlere eğitim verir?

A) İstanbul’daki çocuklara
B) Anne veya babası olmayan, maddi durumu yetersiz yetenekli çocuklara
C) Sporculara
D) Tüm öğrencilere


17. "Medar-ı Maişet Motoru" ikinci baskısı hangi adla yayımlanmıştır?

A) Kayıp Aranıyor
B) Şimdi Sevişme Vakti
C) Birtakım İnsanlar
D) Tüneldeki Çocuk

18. Sait Faik’in yazma tutumu nasıldı?

A) Hızlı bitirirdi
B) Özensizdi
C) Beğenmezse yeniden yazardı
D) Eleştiriye kapalıydı

19. "Gün Ola Harman Ola" hikâyesindeki Mercan Usta hangi mesleği yapar?

A) Balıkçılık
B) Duvarcılık
C) Ayakkabı boyacılığı
D) Dondurmacılık

20. Editör notuna göre hangisi yapılmamıştır?

A) Sözlük çalışması
B) Rumca kelimeler için danışma
C) El yazması karşılaştırması
D) Baskılar arası karşılaştırma

 

1-C, 2-C, 3-B, 4-C, 5-C, 6-D, 7-B, 8-B, 9-C, 10-C,
11-B, 12-B, 13-C, 14-C, 15-C, 16-B, 17-C, 18-C, 19-C, 20-C

 

bb