Arkadaşlık İle İlgili Bir Metin

Arkadaşlık İle İlgili Bir Metin

İnsan hayatta tek başına yaşayamaz . Mutlaka birilerine ihtiyaç duyar . Çünkü insan sosyal bir varlıktır  . Bu  yalnızlığımız giderecek olan ve bize yoldaş olacak olan da tabi ki de bizim için çok değerli olan arkadaşlarımızdır . Özellikle de küçük yaşlarda başlayan arkadaşlıklar ömür boyu sürmekte ve bu arkadaşlarımızla ile iletişimi hiç koparmamaya gayret etmekteyiz . Fakat birey arkadaş seçerken çok mantıklı olmalı ve iyi düşünerek arkadaşını seçmelidir .

Kendisine iyi bir arkadaş olacak kişi şu özelliklere sahip olmalıdır :  Güzel ahlaklı olmalı , kötü alışkanlıkları olmamalı , güvenilir olmalı ve yalan söylememeli , iftira atmamalı , başkalarının arkasından kötü sözler konuşmamalı , üretken ve başarılı olmalı ve daha birçok özellik sayabiliriz . İşte bu özelliklere sahip olan arkadaşlar bulmak  gerekir . Arkadaş yeri geldiğinde bize kardeşlik yapan , bizim sırlarımızı ömür boyu saklayan kişilerdir . Arkadaşlar birbirini her zaman her konuda desteklemeli ve birbirine her konuda yardımcı olmalı  yani arka çıkmalıdır . Arkadaşlar ufak bir problem yaşadığında birbirine hemen küsmemeli , bunun yerine sorunlarını oturup konuşabilme becerisine sahip olmalıdırlar . Arkadaş aynı zamanda iyi bir dost ve sırdaş olmalıdır . Zor günlerde de birbirinin yanında olmalı ve birbirlerini koşulsuz sevmelidirler . Ana ve babanızı kader belirler , arkadaşımızı ise  kendimiz seçeriz .


Bu yüzden arkadaşlarımız bizim en candan seçimlerimizdir . Arkadaş edinmenin tek yolu arkadaş olmaktır . Hayatta gerçek bir arkadaşı bulmanız ve onunla ömür boyu iyi geçinmeniz umudu ile .

9 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...