18 Mart İle İlgili Kısa Metin

18 Mart İle İlgili Kısa  Metin

18 Mart 1915 Çanakkale Cephesi Osmanlı Devleti'nin  en zor , en çetin dönemlerinden biri olmuştur . Çünkü bu cephede yedi cihana hükmeden Koca Osmanlı yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmış , düşman güçleri hiç durmadan mermilerini bize doğru yöneltiyor , binlerce askerimiz şehit  binlercesi gazi oluyordu . İşte bu  zor cephe bizim için imtihandı . Ya yeneceğiz , ya yeneceğiz başka yolu yoktu . Çünkü başka bir çıkar yol da  yoktu .

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk kahraman Türk askerlerine  vatanın ne kadar önemli olduğunu belirtircesine şunu söylemişti : '' Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum . Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir , başka komutanlar hakim olabilir '' diyerek bu cephenin ne kadar önemli ve bir ölüm kakım cephesi olduğunu vurgulamıştır . Kahraman askerlerimiz ve  başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal  bu cephede büyük bir zafere imza atmıştır . Seyit Onbaşı çok büyük bir ağırlıktaki mermiyi İngilizlerin gemisine atmış ve bu çok önemli gemiyi yerle bir etmiştir . Tabi burada Niğdeli Ali ve nicelerini söylemeden edemeyiz elbette . Adını sayamadığımız nice şehitlerimiz bu kutsal yolda şehadet şerbetini içmiş ve vatan topraklarını düşmanlara vermemişlerdir . Bu savaşın kazanılması askerlerimizin iman gücü sayesinde olmuştur . O gecede olağanüstü olayların yaşandığına dair bilgiler de vardır .  Ne kadar zor olursa olsun Çanakkale geçilememiştir . Biz de  bu toprakları kanları ile hediye den kahraman Türk askerlerinin mezarlarında rahat uyuması  için vatan ve millet mücadelesine sonuna kadar devam etmeli ve ilim ve fen yolunda ilerleyerek hiç kimsenin bizi yok etmesine asla izin vermemeliyiz .


Eğer bu savaş kaybedilseydi , şu anda yaşamıyor olacaktık ya da başka bir milletin boyunduruğu altında olacaktık . Bundan dolayı askerlerimize ve tek liderimiz olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal' e çok şey borçluyuz . Çanakkale cephesinde şehit düşen askerlerimizin ruhu şad olsun , nurlar içinde uyuyun kahraman milletin yürekli askerleri. 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...