Orman İle İlgili Kompozisyon

Orman İle İlgili Kompozisyon

Ormanlar yaşam kaynağıdır .  İçinde canlı ve cansız birçok  varlığa ev sahipliği yapan ormanlarımız doğanın bize büyük bir armağanıdır . Bunun için ormanlarımızın değeri bilinmeli , ormandaki bir  ağacın değil bir ağacın yaprağının bile yanmaması için, zarar görmemesi için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapmalıyız . Görüntüsü  ile yeşili ile bir  doğa unsuru olan ormanlarımızın şu gibi faydaları da vardır .

Erozyonu engeller, hava kirliliğini önler , hammadde kaynağıdır , yağışın artmasını sağlar , yeraltı sularını zenginleştirir , soğuk ve sıcak havayı dengeler , içinde binlerce canlı türünün özgürce yaşamasını sağlar , ülke savunmasında önemli bir yere sahiptir , bireylere iş imkanları sağlar , gezme yerleridir , doğal güzellikleri olan önemli bir doğa parçasıdır . Bundan dolayı ormanlarımız iyi korumalı ve onların gerekli bakımlarını yapmalıyız . Örneğin piknik amacı ile gittiğimiz ormanlarımıza yediğimiz yiyeceklerin çöplerini bırakmamalı , çöpleri çöp kutusuna atmalıyız . Cam şişeler , yanıcı maddeleri ormanlık alana bırakırsak ormanlarımız yanar ve kül olur .


Doğal güzellik yerini kara bir örtüye bırakır ,  içinde binlerce canlı telef olur  ve kimi canlıların soyu bile tükenebilir . Bunun için ormanlarımız her zaman çok sevelim ve onların kıymetini bilelim . Yoksa  bu yaptığımız olumsuz şeylerden kendimiz çok zarar görür ve kirli bir çevrede yaşamaya mahkum kalırız .

1 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...