Anne, Baba ve Büyüklerimize Neden Saygılı Olmalıyız Konulu Kompozisyon

Anne, Baba ve Büyüklerimize Neden Saygılı Olmalıyız Konulu Kompozisyon

Aile bireyleri bize en yakın olan ve bizi her şeyden çok seven kişilerdir . Hayatımızın en önemli olan bireyleri ise elbette ki anne ve babalardır . Anne , baba çocukları için her türlü fedakarlığı yapan ve yaptığı fedakarlıklarda asla karşılık beklemeyen muhteşem insanlardır . Onlar biz küçük bebekken bizi doyuran , bize giysiler alan , bir yerlere çarpıp düşmeyelim diye sürekli bizi gözetim halinde tutan canlarımızdır . Sadece küçüklükte değil ömürlerinin sonuna kadar bizi koşulsuz sevmekten bıkmayan ve bizim için her türlü zorlukları aşan insanlardır .

Bundan dolayı bizim için bu kadar çok çaba harcayan anne ve babalarımıza asla saygıda kusur etmemeli onların gönüllerini her zaman hoş tutmalı , Onlara asla of bile denmemelidir . Ailemiz olmasa hayatta çok zor günler geçiririz . Bundan dolayı anne ve babalarımızın kıymetini bilmeliyiz . Gösterdiğimiz saygı sadece kendi aile bireylerimiz ile kalmamalı , diğer büyüklere de  saygılı ve sevgili olmalıyız . Toplum içinde büyüklere saygılı davranılmadığı takdirde kınanır ve dışlanırsınız . Büyükler her konu hakkında deneyimli olan insanlardır . Yeri geldiğinde onların bu deneyimlerinden ders çıkarmasını bilir ve hayatta daha az hata yaparız . Bundan dolayı her zaman büyüklerimize karşı nazik davranmalıyız . Örneğin yakınlarınızda yaşlı bir amca ya da teyzeye yardım edip onun  yapamadığı işlere yardım ederseniz hem kendiniz mutlu olursunuz hem de onların hayır duasını almış olursunuz .


Bundan dolayı  büyüklerimizin her zaman gönüllerini almalı onlara her zaman saygılı davranmalıyız . Erdemli olan bir kimseye de böyle davranmak yakışır zaten .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...