Hata Yapmaktan Korkan İnsan Hiçbir Şey Yapamaz İle İlgili Kompozisyon

Hata Yapmaktan Korkan İnsan Hiçbir Şey Yapamaz İle İlgili Kompozisyon

Beşer şaşar . Yani insanoğlu hataları ile vardır . Hayatta hiç kimse mükemmel değildir . İnsan her zaman her istediği şeyi başaramaz . Bazen amaçlarımızı gerçekleştiremeyebiliriz . Yani başarılı olamayabiliriz . Başaramadık diye hayal kırıklığı yaşayabiliriz ama bu hayal kırıklığının uzun süre olmaması gerekir . Yani hata yaptık diye bir daha yeni şeyler denemekten vazgeçilmemelidir . Tam aksine yapamadığımız şeyin daha çok üstüne gitmeli yine hata yapsak yine başarılı olmak için mücadele etmeliyiz .

Örneğin ampulü icat eden Edison binlerce deney ve gözlem yapmış ve başarısız sonuçlar almıştır . Fakat başaramadım , hata yaptım diye başarı azminden vazgeçmemiş ve hiç durmadan bilimsel deney ve gözlemlerine devam etmiş en sonunda da insanlığa faydalı olan ampulü icat etmiştir .  Bundan dolayı hata yapmaktan korkmak yerine hatalarımızdan ders çıkarmaya çalışmalı , başarmak için uğraşlar edinmeliyiz .  Hata yapmaktan korkan insan  girişimci olmaz , sürekli kaygılıdır ve başarılı da olamaz . Bir işe hata yaparım korkusu ile başlamamalı , hata da yapacağım fakat amacıma ulaşacağım diye başlanmalıdır . Çünkü hayatta hiç kimse mükemmel değildir .


Yaptığımız hatalar bize deneyim kazandırır ve bir dahaki sefere daha dikkatli ve daha özenli çalışmalar gerçekleştirerek başarı merdivenine çıkarız .

1 yorum:

  1. Çok teşekkür ederim tam lazımını buldum 👍

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...