Dünya’nın
Ucundaki Fener Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları
1) Fenerin bulunduğu Estados Adası hangi takımadaların en son ve en doğudaki bölümünü oluşturur?
A. Falkland Takımadaları
B. Yeni Hebrid Adaları
C. Macellan Takımadaları
D. Solomon Adaları
2) Fenerin açılış töreni hangi tarihte gerçekleşmiştir?
A. 9 Aralık 1859
B. 10 Aralık 1859
C. 23 Kasım 1859
D. 19 Şubat 1860
3) Fenerin bekçileri Vasquez, Felipe ve Moriz'in görev süreleri ve değişim sıklığı hakkında doğru bilgi hangisidir?
A. Her ay değişen iki bekçi görev yapmaktadır.
B. Üç bekçi, her üç ayda bir görev değişimi için adalardan ayrılırlar.
C. Dört bekçi, altı ayda bir görev değişimi için adalardan ayrılırlar.
D. Üç bekçi, her üç ayda bir görev değişimi yaparlar ve üç ay sonra tekrar görevi devralırlar.
4) Fenerin bulunduğu tepedeki ışığın deniz seviyesinden yüksekliği ve normal koşullarda görülebilme mesafesi nedir?
A. 32 metre, 10 mil
B. 223 ayak, 15 mil
C. 32 metre, 15 mil
D. 223 ayak, 10 mil
5) Estados Adası'nda fenerin yapımında kullanılan aydınlatma sistemi ve ışık tipi aşağıdakilerden hangisidir?
A. Karbonlu hidrojen, flaşlı ışık
B. Elektrik ışığı, sabit ışık
C. Gazyağı (kerosene), sabit ışık
D. Diyoptrik aynalar, flaşlı ışık
6) Fener bekçilerinden Vasquez, kaç yaşındadır ve geçmişte hangi askeri rütbeye kadar yükselmiştir?
A. Kırk yedi yaşında, Başçavuşluk
B. Otuz yedi yaşında, Onbaşı
C. Kırk yaşında, Astsubay
D. Elli yedi yaşında, Kaptan
7) Kongre ve arkadaşlarından oluşan çete ilk olarak Estados Adası'nın hangi koyunda yerleşmiş ve mağaralarını kurmuştur?
A. San Juan Limanı
B. Penguenler Bükü
C. Parry Limanı
D. Elgor Koyu girişi
8) Kongre çetesi, fenerin inşaatı başlayınca Elgor Koyu'ndaki yerlerini terk ederek adanın hangi ucuna sığınmak zorunda kalmıştır?
A. San Juan Burnu
B. Several Burnu
D. Webster Burnu
9) "Maule" adlı guletin Şili'nin hangi limanına bağlı olduğu ve kaza anında hangi yöne doğru yolculuk yapmakta olduğu belirtilmiştir?
A. Valparaiso, Falkland Adaları'na
B. Punta-Arenas, Melbourne'e
C. Santiago, Horn Burnu'na
D. Mobile, Le Maire Boğazı'na
10) Vasquez, arkadaşlarının öldürülmesine tanık olduktan sonra Elgor Koyu'ndan kaçarak nereye sığınmıştır?
A. Elgor Koyu'ndaki çetenin eski mağarasına
B. San Bartolome Burnu'ndaki çetenin yeni mağarasına
C. San Juan Burnu kıyısındaki kendi keşfettiği oyuğa
D. Kayın korusunun içine
11.) "Century" adlı geminin ikinci kaptanı John Davis, gemileri hangi limana kayıtlıydı ve nereye yük taşımaktaydı?
A. Valparaiso, Falkland Adaları'na
B. Mobile, Melbourne'e
C. Boston, Güney Amerika kıyılarına
D. Buenos Aires, Avrupa limanlarına
12) . John Davis ve Vasquez, Maule'nin Elgor Koyu'ndan ayrılmasını engellemek için hangi orijinal yöntemi kullanmıştır?
A. Gulete yüzerek bomba yerleştirmek.
B. Kıyıdan işaret ateşi yakmak.
C. Century'den buldukları topla gulete ateş etmek.
D. Santa-Fe avizosunu telsizle aramak.
13) . Vasquez'in guleti sabote etmek için bizzat yüzerek uyguladığı planın hedefi ve kullanılan malzeme nedir?
A. Guletin direklerini balta ile parçalamak.
B. Dümen ile kıç bodoslaması arasına fişek yerleştirerek patlatmak.
C. Ambar kapaklarını açarak geminin su almasını sağlamak.
D. Güvertedeki yelkenleri keserek geminin hareketini engellemek.
14) Kongre ve Carcante, fenerin yeniden yandığını gördüklerinde, Santa-Fe avizosunun gelişini engellemek için hangi kararı almışlardır?
A. Guletle derhal kaçmak ve açık denize açılmak.
B. Sahile inip fenerdeki bekçileri etkisiz hale getirerek ışığı söndürmek.
C. Avizo ile çatışmaya girmek.
D. Adanın iç kısımlarına kaçıp saklanmak.
15) Fener bekçileri Vasquez ve John Davis, Kongre'nin adamları feneri ele geçirmek için hangi yöntemi denediklerinde onları etkisiz hale getirmiştir?
A. Fenerin kapısını baltayla kırmaya çalıştıklarında.
B. Paratoner zincirinden tırmanarak galeriye ulaşmaya çalıştıklarında.
C. Mağara girişinden gizlice sızmaya çalıştıklarında.
D. Şalupayla gemiye yaklaşmaya çalıştıklarında.
16) Komutan Lafayate'nin Estados Adası'nı korsanlardan temizleme süreci nasıl sona ermiştir?
A. Çatışma sonucunda tüm korsanlar öldürülmüştür.
B. Korsanlar teslim olmuş ve Buenos Aires'e götürülmüştür.
C. Yedi Pecherais açlıktan teslim olmuş, beş Şilili korsanın cesedi bulunmuş, Kongre ise intihar etmiştir.
D. John Davis ve Vasquez, tüm korsanları yakalayarak Komutan Lafayate'ye teslim etmiştir.
CEVAPLAR:
1-C 2-A 3-D 4-B 5-C 6-A 7-D 8-C 9-A 10-C 11-B 12-C 13-B 14-B 15-B 16-C
0 comments:
Yorum Gönder
YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...