İnsan Azmayınca Belasını Bulmaz Atasözü Konuşma

 

İnsan Azmayınca Belasını Bulmaz Atasözü Konuşma


İnsan hayatta ne yaparsa kendisi için yapar. İyiliği de kötülüğü de kendisi içindir. Huysuzluk ettiği sürece başından bela eksik olmaz. Çünkü böyle kimseler kendi elleriyle belaya bulaşmaktadırlar.


Sevgili Öğretmenim,


İnsan kendini bilmelidir. Neyin yanlış neyin doğru olduğunu insan akıllı insandır ve başına bela açmayan insandır. Kime kimseye yoktan kötülük etmez. Ediyorsa muhakkak bu iki taraflıdır. İnsan azmayınca belasını bulmaz demiş atalarımız. Örneğin; Alkol bağımlılığı olan bir insan evini, ailesini kaybedebilir. Alkol bağımlılığı olduğu için başına çeşitli belalar açabilir. Ya da hemen zengin olmak isteyen, alın teri dökmeden iyi bir yerlere geleyim diyen kişiler karışık işlere bulaşırlar ve sonları da kötü olur. Yani kul azar, Hak da yazar. 


Bundan dolayı kendimiz çeki düzen vermeliyiz. İyi ve ahlaklı insan olmalıyız. Belaya gitmemeliyiz, beladan uzak durmalıyız. Bizi seven yakınlarımızı üzmemeliyiz ve sonumuzu kendi elimizle getirmemeliyiz. İşinde gücünde olan , alın teri ile ekmeğini taştan çıkaran insanlardan olmalıyız. Kendini bilen, haddini bilenlerden olmalıyız. Böyle olursak başımıza bela gelmez ve mutlu bir şekilde yaşamaya devam ederiz. Anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...