İş İnsanın Aynasıdır Atasözü İle İlgili Konuşma

 

İş İnsanın Aynasıdır Atasözü İle İlgili Konuşma


  Bir kişi hakkında yargıya varmak, nasıl bir kişi olduğunu öğrenmek için onun hakkında söylenen sözler yerine yaptığı işlere bakılır. Çünkü kişiyi belli eden yaptığı işlerdir. Yaptığı iş de kişinin ne kadar sorumlu, bilgili ve yetenekli olduğunu gözler önüne serer. Bunun için de atalarımız İş insanın aynasıdır demiştir.


 Sevgili öğretmenim, kıymetli dinleyiciler,

Bir insan hakkında yargıya varmak için kulaktan dolma laflara inanmamak gerekir. Çünkü o kişinin nasıl bir olduğunu, bir alanda yetenekli ya da yeteneksiz olduğunu ancak o kişinin yanında olarak bilebiliriz. Lafta mı becerikli, çalışkan yoksa uygulamada mı çalışkan bunu gözleriz ve ona göre karar veririz. Olması gereken budur çünkü. Bunun için de atalarımız Lafla peynir gemisi yürümez demiştir. Bu atasözü de iş insanın aynasıdır atasözü ile yakın anmalıdır esasında. Yaptığınız iş sizi yansıtır. Sizin nasıl biri olduğunuzu ortaya çıkarır. Örneğin; benim tembel ya da çalışkan olmam, sorumlu ya da sorumsuz olmam yaptığım çalışma düzeni ile belli olur.


Birilerinin benim hakkımda çalışkan ya da tembel demesi ile belli olmaz. Benim bunu somut örneklerle insanlara kanıtlamam gerekir ki gerçekten çalışkan olayım ya da gerçekten tembel olayım. Olay bundan ibarettir. Anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...