Magnezyum Eksikliği ve Belirtileri Hakkında Bilgi

 Magnezyum Eksikliği ve Belirtileri Hakkında Bilgi


Demir eksikliği kadar çok dikkat çeken bir durum olmasa bile magnezyum eksikliği , magnezyumun üç yüzden fazla vücut fonksiyonu üzerinde etkili olması sebebiyle çok önemli bir mineraldir .  Kalp , böbrekler ve kas başta gelmek üzere tüm organlarımızın magnezyuma gereksinimi bulunmaktadır . Magnezyum ayrıca diş ve kemik yapısının muhafazası için de önemli bir görev üstlenmektedir .  Hamilelerde fetüsün normal gelişimi açısından büyük önem taşıyan bu mineral , kabızlığın giderilmesi ve kan şekerinin düzenlenmesi gibi birçok alanda da önemlidir .

Magnezyum Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir ?
Magnezyum eksikliği anormal bir sağlık sorunu olmadığı sürece ya da devamlı ilaç kullanımı gibi bir durum olmadığı taktirde çok rastlanan bir durum değildir . Yetersiz beslenme , aşırı alkol kullanımı , kanser , böbrek rahatsızlıkları , şeker hastalığı , bazı ilaçların ve antibiyotiklerin düzenli kullanımı gibi durumlarda vücut magnezyum emilimi etkilenebilir ve magnezyum eksikliği meydana gelebilir .
Aşırı halsizlik ve enerji eksikliği magnezyum eksikliğinin başta gelen belirtileridir .  Kas zayıflığı , kas krampları da halsizlikle beraber görülebilir . 


Uzun süreli magnezyum eksikliği ise potasyum ve kalsiyum seviyelerinin düşmesine yol açar ve sodyumun vücuttan atılmasına mani olur . Magnezyum eksikliği olan bireylerde magnezyum seviyesi düzenlenmezse kişide halüsinasyon görme , kalp yetmezliği gibi hayati sorunlar ortaya çıkabilir .
Magnezyum gıdalar aracılıyla alınan karbonhidratın işlenmesinde görev aldığı için uzun zaman magnezyum bakımından yetersiz beslenenlerde insülin direnci artabilir .
Araştırmalar uzun süreli magnezyum eksikliğinin kırmızı kan hücrelerinin seviyesinin düşmesine ve bu hücrelerin kırılganlaşmasına sebep olduğu tespit edilmiştir .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...