Sağlıklı Dişlere Sahip Olmak İçin Hangi Besinlerden Bol Bol Tüketmelisiniz ?

 

Sağlıklı Dişlere Sahip Olmak İçin Hangi Besinlerden Bol Bol Tüketmelisiniz ?


Dişler insan sağlığı için çok önemli olan uzuvlarımızdır .  Dişimiz ağrıdığı zaman  hiç yerimizde duramayız ve bu ağrı tüm vücudumuza yayılır .  Bunun için diş sağlığımıza dikkat etmeliyiz  ve dişlerimizi her gün günde  iki ya da üç  kere fırçalamalıyız .  Sağlıklı dişlere sahip olunabilmesi  için ilk olarak  iki yaşına kadar anne sütü alınması gerekir .  Anne sütünün de içeriğinin zengin olması gerekir .

Bol bol yeşillik tüketmeliyiz .  Protein almalıyız .  Balık eti , beyaz tavuk eti ,  kırmızı et ,  ciğer , kuzu eti gibi besinleri tüketmeliyiz . Fındık, ceviz, fıstık, badem   gibi kuruyemişlerden tüketmeliyiz .  Bol bol süt içmeliyiz , yoğurt tüketmeliyiz , peynir tüketmeliyiz , ayran tüketmeliyiz .  Kereviz,  yeşil çay,  kivi, maydanoz,  çilek , elma gibi besinleri tüketmeliyiz . Yine  diş etlerinin sağlıklı olmasına yarayan ve iltihabı azaltan turunçgillerden  tüketmeliyiz.

 Bol  bol su içmeliyiz . Çünkü  içtiğimiz su yemek kalıntılarını temizler  ve  tükürük  seviyesinin fazla olmasını sağlar . Tükürük ise dişteki bozulmalara  karşı  en iyi  koruyucudur.   Çilek ise diş taşlarının oluşmasını engeller  bunun için belli miktarda çilek tüketmeliyiz .  Ayva  tüketmeliyiz .  Kereviz  ve  ayva gibi  besinler ise diş etlerine masaj yaparak kan dolaşımını artırır ve  diş aralarımızı temizler .



Sağlıklı besinler  tüketmeye dikkat  etmeliyiz .  Asitli ürünlerden içmemeliyiz . Şekerli hazır yiyecekleri tüketmemeye  çalışmalıyız .  Hayatımızdan abur cuburu çıkarmalıyız .  Dişlerimizin sağlıklı olması için ve temiz olması için kaliteli besinler tüketmeliyiz  ve her gün düzenli olarak fırçalamalıyız .






0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...