Kütüphane İle İlgili Özdeyişler

 

Kütüphane İle İlgili  Özdeyişler


Bir ülkede kütüphane sayısı günden güne ne kadar çok artıyorsa o ülkenin insanları o kadar fazla kitap okuyordur. Kitap okumak toplumları geliştirir. İnsan kitap okuyarak  birçok bilgiye ulaşır ve kendini geliştirir. Bunun için her zaman kitap okumalı ve aydın kimse haline gelmeliyiz. Ülkemiz olarak 10 yılda bir kitap bitirmek yerine yılda 20- 25 kitap okumalı ve gelişmiş ülkeler gibi olmalıyız.


Kütüphane ile ilgili söylenmiş özlü sözler şunlardır:

*Kitapsız büyüyen çocuk, susuz yetişen fidana benzer . (Çin atasözü).

* Yabani uluslar dışında her ülke kitaplar tarafından yönetilir . (Voltaire)

 *Mümkün olsaydı her karış toprağa buğday eker gibi kitap ekerdim. (Horace)

* En iyi kitapların okunması, geçmiş yüzyılların en büyük insanlarıyla konuşmak gibidir. (Descartes)

*Kitap, içimizdeki donmuş denizin buzlarını kırmaya yarayan bir gereçtir. (Franz Kafka)

*Son sayfasını okuyup bitirdiğimizde bir dostunuzu kaybettiyseniz, okuduğunuzun gerçekten iyi bir kitap olduğuna inanabilirsiniz. (Faul Svveney)

*Okunan bir kitap insan zekasını daha fazla genişletir. Onun için bir daha eski haline gelmek imkansızdır. (O.VV.Holmes)

* Bazı kitaplar tat almak, bazı kitaplar yutulmak, bazı kitaplar da çiğneyip sindirmek içindir. (Bacon)

* Bu bir kitap değildir dostum. Buna dokunan bir insana dokunur. (Whitman)
*Kitabın etkisini gördükten sonra, hükümdarlar bile kitap yazmaya başladılar. (Alfred de Vigny)

* En iyi bir kitap al. Onlar zengin nimet yağmurları yağdırırlar ve öyle güzel mutluluklar getirirler ki çocuklarına ve torunlarına kadar gider. (Gellius)  Bir kütüphane karşısında insan kendini büyük bir sermayenin yanındaymış gibi hissediyor, sessiz sedasız hesapsız faiz getiren bir hazine. (Wolfgang Van Goethe)

* Hiçbir toplumda genel kütüphane kadar demokratik bir yer yoktur, oraya girmek için verilecek biricik ücret, ilgiden ibarettir. (Lyndon B. Johnson)

* Bir okul için her şeyi yaptığınızı düşünebilirsiniz. Eğer okulunuzun kütüphanesi yoksa, hiçbir şey yapmış sayılmazsınız.



*Kitap, sağırlara seslenen dilsiz dostlardır. (Hollanda atasözü)

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...