Sabır

     Bizi, tabiri caizse mutluluğa boğan anlar hayatta var mı? Tabi ki var. O zaman her şey nasıl ki zıttıyla var olabiliyor  ve anlam kazanıyorsa mutluluklar da üzüntülü zamanlar olduğu için değer kazanıyor.

     Hayatımızdaki güzelliklere karşı nasıl ki seviniyor ve şükrediyorsak zor zamanlarda da sabır göstermeyi bilmeliyiz. Dikkat ettiniz mi bilmem ama hiç birimiz mutlu bir olay karşısında "of bu ne kadar mutluluk, yeter ya" demeyiz. Ama işler istediğimiz gibi gitmezse hemen isyan bayrağını çekeriz ve "hep benim başıma gelir zaten, neden ben" gibi sözlere sarılırız. Aslında biz öyle zannederiz. Aslında herkes üzülür, herkesin hayatında zaman zaman acıklı olaylar yaşanır. Bazıları bu durumu sağlam bir irade ve sabırla göğüslemesini bilirken bazıları da hayata küser adeta şartelleri indirir.

     Sabır konusunda o kadar çok atasözü ve vecize vardır ki insanları bu konu ile bu kadar fazla ilgilenmesi bana sabrın çok önemli olduğu kanaatini verir. Elbette sabır çok önemlidir çünkü insanlar çok üzüntülü bir hadise yaşadığında adeta uçurumun kenarına gelir. Kimisi sabır gösterir ve uçurumdan uzaklaşmasını başarır kimi de sabredemediği için ruh dünyasını karanlıklara boğar.


     Unutmamak lazım ki vakti gelmeden hiçbir şey meydana çıkmaz. Biz ne kadar sabırsız olsak da bazı şeylerin gerçekleşmesi bizim elimizde değildir. Bu sebeple hayatı kendimize zehir etmemek için sabırlı olmayı mutlaka öğrenmeliyiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...