Tutarsızlıklarımız

     Kişinin söyledikleri ile davranışlarının birbiri ile uyumlu olmamasını tutarsızlık olarak adlandırabiliriz. Tutarsız insanların dillerinden düşürmediği sözleri hayatlarına uyguladıklarının maalesef göremeyiz.

     Toplum içerisinde tutarsızlıklar hemen hemen her kesimde görülmektedir. Birçoğumuzun ateşli biçimde savunduğu, kimseye laf ettirmediği değerler vardır. Birisi savunduğumuz değerleri eleştirmeye kalktığında hemen onu susturur konuşturmayız. Örneğin halkının çoğunluğu Müslüman bir ülke olarak yapılan anketlerde kendimizi muhafazakar olarak adlandırırız. Ancak başka bir anket yapıldığında çoğunluğumuzun çeşitli sebepler öne sürerek ibadetlerimizi düzenli yapamadığımızı ifade ettiğimizi görürüz. İşte bu tutarsızlığın güzel bir örneğidir. Başka bir örnek olarak da hepimizin gururla söylediği "Atatürkçüyüm" ifadesini gösterebiliriz. Birçoğumuz kendini Atatürkçü olarak tanımlar ama neredeyse hepimiz Atatürk'ün "Beni anlamak demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir"  sözünden bihaber gibi Atatürkçülüğü şekilcilikle özdeşleştiririz. Toplum olarak hemen hemen her alanda bu tutarsızlıkların onlarcasına şahit olmamız mümkün. Neredeyse her gün rastladığımız bir tutarsızlık da herkesin temizliğin öneminden bahsetmesine rağmen sokaklarımızın pislikten geçilmemesidir.



     Bana göre tutarsızlıkların en önemli sebebi insanların inandığı gibi yaşamaması. Şartlara göre fikirlerinden taviz vermesi kısacası işine geldiği gibi hareket etmesidir. Bu tutarsızlıklar hepimizin hayatında vardır ve işin ilginç tarafı birçoğumuz farkında bile değiliz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...