Sür Pulluğunu Ölülerin Kemikleri Üzerinde Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster
Sür Pulluğunu Ölülerin Kemikleri Üzerinde Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster

Sür Pulluğunu Ölülerin Kemikleri Üzerinde Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları

 

Sür Pulluğunu Ölülerin Kemikleri Üzerinde Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları


1.Janina kış günlerini en çok hangi uğraşlarla geçirmektedir?
A) Çiftçilik yapmak ve avlanmak
B) Yıldız haritaları incelemek ve çeviri yapmak
C) Kasabada öğretmenlik yapmak
D) Gazete yazıları yazmak

2.Janina’nın “Koca Ayak”tan nefret etmesinin temel nedeni nedir?
A) Kendisine kötü davranması
B) Evini satın almak istemesi
C) Hayvanlara kötü davranan bir avcı olması
D) Janina’yı köyden kovmaya çalışması

3.Koca Ayak nasıl ölmüştür?
A) Donarak
B) Silahla vurularak
C) Trafik kazasında
D) Geyik kemiği yüzünden boğularak

4.Köy halkı Janina’yı nasıl görmektedir?
A) Saygın bir bilim insanı
B) Sessiz ve çekingen biri
C) Kaçık yaşlı kadın
D) Zengin bir aristokrat


5.Ölen kişilerin ortak özelliği nedir?
A) Hepsinin doktor olması
B) Avcılığa tutkuyla bağlı olmaları
C) Aynı aileden gelmeleri
D) Şehir dışından gelmeleri

6.Janina cinayetlerin arkasında kimin olduğuna inanır?
A) Mafyanın
B) Komşuların
C) Hayvanların
D) Polislerin

7.Romanın temel teması aşağıdakilerden hangisidir?
A) Teknoloji ve insan ilişkisi
B) Aşk ve sadakat
C) Doğa ile insan arasındaki çatışma
D) Tarihsel savaşlar

8.Janina neden sık sık karakola gitmiştir?
A) Vergi borçları yüzünden
B) Av kulübelerine zarar verdiği için
C) Hırsızlık yaptığı için
D) Komşularını tehdit ettiği için


9.Kitabın sonunda katilin kim olduğu ortaya çıkar?
A) Garip
B) Komutan
C) Papaz
D) Janina

10. Janina cinayetleri neden işlediğine inanır?
A) İntikam almak için
B) Para kazanmak için
C) Hayvanların adaletini sağlamak için seçildiğine inandığı için
D) Köyden kaçmak için


 

Cevaplar

1-B | 2-C | 3-D | 4-C | 5-B | 6-C | 7-C | 8-B | 9-D | 10-C

bb