Sür Pulluğunu
Ölülerin Kemikleri Üzerinde Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları
1.Janina kış günlerini en çok hangi
uğraşlarla geçirmektedir?
A) Çiftçilik yapmak ve avlanmak
B) Yıldız haritaları incelemek ve çeviri yapmak
C) Kasabada öğretmenlik yapmak
D) Gazete yazıları yazmak
2.Janina’nın “Koca Ayak”tan nefret
etmesinin temel nedeni nedir?
A) Kendisine kötü davranması
B) Evini satın almak istemesi
C) Hayvanlara kötü davranan bir avcı olması
D) Janina’yı köyden kovmaya çalışması
3.Koca Ayak nasıl ölmüştür?
A) Donarak
B) Silahla vurularak
C) Trafik kazasında
D) Geyik kemiği yüzünden boğularak
4.Köy halkı Janina’yı nasıl
görmektedir?
A) Saygın bir bilim insanı
B) Sessiz ve çekingen biri
C) Kaçık yaşlı kadın
D) Zengin bir aristokrat
5.Ölen kişilerin ortak özelliği
nedir?
A) Hepsinin doktor olması
B) Avcılığa tutkuyla bağlı olmaları
C) Aynı aileden gelmeleri
D) Şehir dışından gelmeleri
6.Janina cinayetlerin arkasında
kimin olduğuna inanır?
A) Mafyanın
B) Komşuların
C) Hayvanların
D) Polislerin
7.Romanın temel teması
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Teknoloji ve insan ilişkisi
B) Aşk ve sadakat
C) Doğa ile insan arasındaki çatışma
D) Tarihsel savaşlar
8.Janina neden sık sık karakola
gitmiştir?
A) Vergi borçları yüzünden
B) Av kulübelerine zarar verdiği için
C) Hırsızlık yaptığı için
D) Komşularını tehdit ettiği için
9.Kitabın sonunda katilin kim
olduğu ortaya çıkar?
A) Garip
B) Komutan
C) Papaz
D) Janina
10. Janina cinayetleri neden
işlediğine inanır?
A) İntikam almak için
B) Para kazanmak için
C) Hayvanların adaletini sağlamak için seçildiğine inandığı için
D) Köyden kaçmak için
Cevaplar
1-B | 2-C | 3-D | 4-C | 5-B | 6-C | 7-C | 8-B | 9-D | 10-C
0 comments:
Yorum Gönder
YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...