Tür
Mutfağının Yöresel Çorbalarıyla İlgili Bir Araştırma Yapınız.
Türk Mutfağının yöresel çorbaları;
tarhana çorbası, ezogelin çorbası, yayla çorbası, düğün çorbası, lebeniye çorbası, beyran
çorbası, ayran aşı çorbası, tutmaç çorbası, karalahana çorbası, yuvalama
çorbası, işkembe çorbası, mahluta çorbası, alaca çorbası ve daha da
çoğaltabiliriz.
İşkembe çorbası: Ülkemizde genel
olarak her bölgede yapılan bir çorbadır. İşkembe çorbasının malzemeleri
şunlardır: İşkembe, sirke, sarımsak, baharatlar. Dileyen yumurta ve un katarak
çorbayı kendi damak tadına daha uygun hale getirebilir. Bu çorba kemiklerin
sağlığı için, kişinin bağışıklığını güçlendirmek için yapılan harika bir çorbadır. Özellikle de soğuk havalarda tüketilir ki kişiye daha faydalı olsun.
Lebeniye çorbası: Bu çorba Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlı Urfa yöresinde daha çok yapılır. Nohut, pirinç, et ve yoğurtla yapılan enfes bir çorbadır. Bu çorba Arap mutfağından Türk mutfağına uyarlanmış bir çorbadır.
Ayran Aşı Çorbası: Yoğurt,, yarma(buğday), nohut ve baharatlar ile yapılan enfes bir çorbadır. Soğuk da tüketilebilir sıcak da tüketilebilir.
Tarhana çorbası: Ülkemizin genelinde yapılan çorba türüdür. Yoğurt, domates, un, biber ile yapılır, kurutulur ve bir hafta kadar güneşte bekletilir. Besleyici ve şifalı bir çorbadır.
0 comments:
Yorum Gönder
YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...