Doğadan Uzaklaşan ve Doğa İle İç İçe Olan İnsanların Davranışları Nasıl Olur Konulu Konuşma

 

Doğadan Uzaklaşan  ve Doğa İle İç İçe Olan İnsanların Davranışları Nasıl Olur Konulu Konuşma


Doğa Yüce Allah'ın biz everdiği en büyük armağandır. Yeşilin içinde yaşamak, yeşili solumak, yeşilin her türlüsünden faydalanmak için bizim için büyük bir hazinedir. İnsan doğa ile iç içe olunca ruh hali daha iyi olur ve  kendini daha iyi hisseder. Doğa ile iç içe olmak, temiz hava almak akciğerlerimiz için de çok faydalıdır.

 

Sevgili Öğretmenim,

Doğadan uzaklaşan insan stresli olur, kafası dağınık olur ve ruh hali mutsuz olur. İçindeki coşku yok olur ve  agresif bir insan olur. Çünkü doğadan uzaklaşmak demek hayattan , hayatın renklerinden ayrı kalmak ve  yalnız kalmak demektir.  Doğadan ayrı kalan insanlar; mutsuzdur, melankoliktir, korkuyordur, çoğu zaman bu duygular onun acı çekmesine neden oluyordu. Bunun sonucu olarak duyguların iyileştirilmesi için kimyasal çözümler yaygın hızlı bir çözüm gibi görülür olmuş, sadece bir rahatsızlık tedavisi değil bazı durumlarda bir alışkanlık haline dönüşmüştür. 


İşte bunların yaşanmaması için doğadan uzaklaşılmamalıdır. Unutmayalım ki doğa insanı iyileştirir, yatıştırır, yeniler, insan ilişkilerini daha güçlü kılar ve aradaki bağlar da daha sağlam olur. Şiddete eğilim azalır  ve insanlar daha sakin olur. doğada geçirilen zaman veya doğadaki manzaraları izlemek, konsantrasyon yeteneğimizi artırır.

 

Doğa bize acı ile baş etmemiz konusunda yardımcı olur. Genetik olarak ağaçları, bitkileri, suyu bulma üzerine programlanmış olduğumuz için doğa sahneleri odak noktamız haline gelebilir ve bu sayede fiziksel ve mental acılarımız gücünü kaybeder. Doğayla iç içe olmak sadece kendinizi duygusal olarak daha iyi hissetmenizi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda fiziksel refahınıza iyi gelir, kan basıncını ve kalp atış hızınızı düzenler, kas gerginliğini ve stres karşıtı hormonların üretimine katkıda bulunur. 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...