Dayanışmanın İnsan Yaşamındaki Önemi İle İlgili Konuşma

 

Dayanışmanın İnsan Yaşamındaki Önemi Dayanışmanın İnsan Yaşamındaki Önemi İle İlgili Konuşma


İnsan sosyal bir varlık olduğu için tek başına her türlü işin üstesinden gelemez ve muhakkak başka insanların yardımına gereksinim duyar. Bunun için de başkalarından yardım almak, başkalarına da yardım etmek zorundadır. Kimi işle vardır ki tek başına yapılamaz. Örneğin; Evimize oruç zamanı misafir çağırırız ve günler öncesinden hazırlıklara başlarız. Mantılar yapılır, sarmalar yapılır ve dondurucuya konulur. Tüm bunları yaparken komşularımızla dayanışma içinde oluruz ve birbirimize yardım ederiz. 


Çünkü bir koca tencere sarma ya da birçok mantı bir kişinin tek başına yapacağı bir şey değildir ve bu günler alabilir. Onun için yardımlaşma ve dayanışma içinde komşularımızla bu işi hallettiğimiz zaman hem daha güzel olur hem de işlerimizi zora sokmamış oluruz. Biz de onlara giderek elimizden gelen yardımı yaparak dayanışma içinde olmaya devam ederiz.


Sevgili öğretmenim, değerli arkadaşlarım,

Dayanışma örneğinin en güzeli bizim ülkemizdir. Çünkü ülkemizde bir deprem olduğu zaman, bir sel felaketi olduğu zaman hemen bir araya geliri ve zorda kalanın yardımına milletçe koşarız ve bunu yapmaktan da asla geri kalmayız. Çünkü biz birlik, beraberlik ve dayanışma içinde bugünlere gelmiş örnek bir toplumuz. Bu yönümüzle gurur duymaktan asla çekinmiyorum. Felaket anında, zor durumda kalan insanlara yardım ederek insanlığın nasıl güzel bir şey olduğunu içimizde yaşarız ve vicdanımız da rahat olur. Dayanışma kurmak insanın empati kurma becerisine de   sahip olduğunu göstergesidir. Dayanışma içinde toplumla daha hızlı kalkınır, daha güçlü olur ve böyle toplumları kimse bölemez.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...