İşitme Engelli Arkadaşlarımıza Mektup

 

İşitme Engelli Arkadaşlarımıza Mektup


Dünyaya gelen her insan değerlidir ve biriciktir tıpkı sizin gibi sevgili özel ve güzel arkadaşlarım. Görebiliyor, konuşabiliyor ama duyamıyorsunuz. Belki doğuştan belki de sonradan yaşadığınız sıkıntılardan dolayı böyle olmuş olabilirsiniz. İnsanoğlunun başına ne geleceği hiç belli olmuyor. Onun için hayata dört elle sarılmak gerekir ve hayattan umudumuzu kesmemek gerekir. Biliyorum yaşadığınız durum çok zor. Kolay değil ve kolay olmamaya da devam edecek ama umudu kaybetmemek sizi daha da güçlü insana dönüştürecek.


En yakınlarınızın sesini duyabilmek, onların sesini tanımak isterdiniz ama ne yaparsınız ki hayatımızda her zaman her şey dört dörtlük olmuyor. Onun için üzülmeyin ve size değer veren, sizi seven insanların yakınlığını hissedin. Çünkü siz ve sizin gibi özel kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı çok seviyoruz. Kendimizi sizin yerine koyuyoruz ve size karşı kötü davranışlarda asla bulunmuyoruz. Bulunanlar ise toplum tarafından dışlanır ve kınanır. Çünkü her zaman arkanızda olacağız ve olmaya da devam edeceğiz canım arkadaşlarım. İşitme sorunu olmak demek başarılı olunmayacak demek değildir. Gayet de güzel başarılı olunur. Yeter ki hayattan umudunuzu kesmeyin ve inançla, sabırla, azimle başarılı olduğunuz, yetenekli olduğunuz alanda çalışmaya, mücadeleye devam edin sevgili arkadaşlarım. 


 Hayatı sevin ve hayata katılın. Aramıza gelin, aranıza katılalım birlik olalım, beraber olalım ve yaşamının tadını, anın tadını güzel ve güneşli günlerde ortaklaşa yaşayalım, hissedelim. Birlikte ıslanalım yağmurlarda, birlikte kararalım güneşin o yalım sıcağında. Yeter ki gülün o güzel gözlerinizle, yeter ki kopmayın hayattan ve bağlanın sıkı sıkıya hayata. Bizden bir şey arzu ederseniz her zaman buradayız. Hepimiz birimiz için birimiz hepimiz için çalışırız, arkadaş oluruz, kardeş oluruz ve zor anlarımızda yardımcı oluruz. Önemli olan sevgi ile saygı ile yaşayabilmektir. Hepinizi öpüyor, sevgilerimizi iletiyorum.


Yazan: Bir beşinci sınıf öğrencisi...

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...