Brezilya’yı Anlatan Konuşma Örneği

 

Brezilya’yı Anlatan Konuşma Örneği


Brezilya ya da resmi adı ile Brezilya Federal Cumhuriyeti Güney Amerika’nın en büyük ve en kalabalık ülkesidir. Bu ülke Ekvador ve Şili hariç Güney Amerika ülkelerinin hepsi ile sınır komşusudur. 

Sevgili öğretmenim, değerli arkadaşlarım,

Brezilya’nın nüfusu 1 milyonun üzerinde on üç şehri bulunur. Ülkenin en büyük şehirleri  Sao Paulo ve Rio de Janeiro’dur.  Bu ülkenin bayrağındaki renkler  renkler,  madenleri ve ormanları değil eskiden görev yapmış kraliyet ailelerini simgeler. Brezilya’da 8 senelik zorunlu eğitim devlet okulları tarafından ücretsiz bir şekilde verilir. .Ayrıca ülkede , yükseköğretim de dahil olmak üzere, devlet okullarının yanı sıra özel okullar da etkinlik göstermektedirler. Ülkede spora büyük önem verilmiştir. Çok kez dünya şampiyonu olmuştur Brezilya. Ayrıcca bu ülkede diğer spor dallarına da ilgi büyüktür. ( Basketbol, voleybol, yüzme, tenis, yelkencilik, otomobil yarışları  vb gibi)

 

Sevgili öğretmenim,

Bu ülkedeki insanlar için futbol hayatlarının bir parçasıdır. Brezilyalılar sıcakkanlı insanlardır  ve duygularını vücut dilleriyle gösteriyorlar. Rio de Janeiro’nun her sokağın köşesinde ya da üzerinde küçük bir anahtarcı dükkanı görebilirsiniz. Neredeyse her köşe başında 24 saat açık anahtarcı vardır.


Brezilya’nın kumsallarında insanların voleybolu sadece ayakları ve kafalarını kullanarak oynadığını görebilirsiniz. Dünyada en fazla hava limanına sahip olan ikinci ülkedir. Breazilya'nın başkenti olan Brezilya gökyüzünden bakıldığında şehrin planının bir uçağa benzediğini rahatlıkla görebilirsiniz. Başkentinin adı ülke adı ile aynıdır. Dünyanın en uzun ikinci nehri olan Amazon Nehri Brezilya’da yer alır. Japonya dışında en fazla Japon nüfusunun olduğu ülke de burasıdır. 


Ordularında çok sayıda kadın asker bulunmaktadır. Hapishanelerde bulunan bisikletler ile Brezilya için elektrik üretiliyor. Dünyanın en büyük ormanı, en büyük bataklığı ve en büyük şelalesi Brezilya’da yer alır. Bu ülkede herkes oy kullanmak zorundadır Eğer turistseniz devlet tarafından kolye, bileklik, saat gibi değerli şeyleri takmamanız söylenir.

 

Sevgili öğretmenim

Brezilya, Latin Amerika ve Karayipler bölgesindeki en büyük ve ürün çeşitliliği en fazla olan sanayinin olduğu ülkedir. Brezilya ekonomisi, ülkede yetişen tarım ürünleri (kahve, soya, şeker kamışı, kakao, pirinç, kakao, mısır, portakal, pamuk, buğday, tütün), canlı hayvan ürünleri (et, tavuk eti), ağaç ürünleri (kağıt, kağıt hamuru), deri ve ayakkabı ile mineral ve metal ürünlerinde (demir-çelik ve alüminyum) dünya çapında önemli bir yere sahiptir. Brezilya hakkında söyleyeceklerim bunlardır. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...