Bekarın Parasını it Yer Yakasını Bit Atasözü ilgili Kompozisyon

 

 Bekarın Parasını it Yer Yakasını Bit Atasözü ilgili Kompozisyon


Çoğu bekar insan sorumsuz ve düzensiz yaşar. Bu kişiler paralarını harcarken eş ve çocukları olmadığı için sadece kendilerini düşünerek çarçur ederler ve ona buna yedirirler. Ayrıca beslenmesini düzensiz yapar. Ne yediğine, ne içtiğine dikkat etmez. Sürekli hazır yemekler yer ve elindeki parasını boş yere  heba eder.


 Evinin temizliğini tam olarak yapamaz ve üstüne başına pek dikkat etmez. Kendine bakmadığı için de pislik içinde yaşamaya devam eder. Bunun için de atalarımız Bekarın parasını it yer yakasını bit demiştir. Bekar insanlar aile kurmadıkları için geçim derdi sıkıntısı içinde olmalar. Bunun için de gelsin paralar yensin yemekler, boşa gitsin biriktirdiklerim kafasında davranırlar ve gelecek kaygısı olmadıkları için dağınık, düzensiz bir yaşam tercih ederler. Tabi ki tüm bekarlar için genel bir söz değildir.


 Düzenli olanlar, parasının kıymetini bilenler, temiz olanlar olabilir ama bu da istisnadır. Her şeye rağmen bekar insanlar kendilerine bakmalıdır, kendilerini salıverip bırakmamalıdır. Paralarını  çar çur etmemelidir ve aklı başında davranmalıdır. Böyle davranırlarsa daha düzenli bir hayatları olur ve kimse onların parasını yiyemez.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...