Gülme Komşuna Gelir Başına Atasözü İle İlgili Konuşma

 

Gülme Komşuna Gelir Başına Atasözü İle İlgili Konuşma


Başka birinin başına gelen kötü bir duruma sevinmemek gerekir. Çünkü gen gelir sen de o kişinin düştüğü kötü duruma düşebilirsin. Bunun için de atalarımız Gülme komşuna gelir başına demiştir.

Sevgili Öğretmenim,

İnsanoğlunun bu dünyada başına her şey gelebilir. Gün gelir iyi günlerimiz olur, gün gelir kötü günlerimiz olur. Hayat herkes için bir imtihandır. Bunun için birinin başına gelen üzücü ve kötü bir olay bizi mutlu etmemelidir. İçten  içe sevindirmemelidir. Çünkü gün gelir aynı üzücü olay bizim de başımıza gelebilir.  Örneğin Mehmet adlı komşumuz önceden çok zenginken işleri yolunda gitmeyebilir ve bir anda iflas edebilir. İşte bu durumda bu komşumuzun haline gülmemeliyiz. Oh iyi oldu, öyle zenginim havaları atarsa böyle de olur gibi kibirli konuşmalar yapmamalıyız. 


İşte bunun için kimsenin acısına gülmemeliyiz,  kimsenin acı ile dalga geçmemeliyiz. Yoksa aynı olay bizim de başımıza gelirse o gün yanımızda kimseyi bulamayabiliriz. Çevremizde arkadaşlarımız, dostlarımız, komşularımız vardır. Onların başına gelen bir olaya sevinmek bizim insan olmadığımızın göstergesidir.

 

Sevgili Öğretmenim,

Yarayla alay eder yaralanmamış olan der bir sözde. Çünkü kendi başına gelmediği için başkasının yaşadığı üzücü durumlara gülmek kolaydır. Oysa empati kurma becerine sahip olan insan başkalarına gülmez ve zor durumda olan kişinin yanında olur, onu düştüğü yerden tutup kaldırır ve insan olmanın örneğini herkese göstermiş olur. Bundan dolayı kimseye gülmemeliyiz, kimsenin düştüğü zor durumla alay edip kimseyi kınamamalıyız. Çünkü henüz yaşam devam ediyor ve bizim de başımıza neler geleceğini henüz kestiremeyiz. Anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için teşekkür ederim öğretmenim.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...