Gençler Sadık Olmak İster Yapamazlar, Yaşlılar Sadık Olmamak İster Yapamazlar Atasözünü Açıklayınız.

 

Gençler Sadık Olmak İster Yapamazlar, Yaşlılar Sadık Olmamak İster Yapamazlar Atasözünü Açıklayınız.

 

Gençliğin heyecanı ve yaşam deneyimlerinin eksikliğinden dolayı gençler yanlış yollara gidebilir, yakınlarına sadakatsizlik gösterebilirler. Çünkü genç oldukları için hata yapma olasılıkları da oldukça fazladır. Bazı yaşlı kimseler ise yaşlılığın getirdiği psikolojinin de etkisiyle hayatlarına renk katmak, gençlik yıllarındaki gibi heyecan gibi yaşamak isterler.

 

 Ancak yaşlı insanlar artık gençlikteki gibi güzel ve çekici değillerdir. O eski parlak ve güzel yıllar sona ermiştir. Yüz buruşmuş, el titremeye başlamıştır. Yakışıklılık ve eski kuvvet kalmamıştır artık. Onun için de yaşlı kimseler sadık olmak istemese bile onlara bakan kimseler olmayacaktır. Yaşlı kimselere bakan kişiler sadece onların paralarını yemek, elindeki mirasa konmak için birlikte olacaklar, daha sonra onları kısa zamanda terk edeceklerdir. Bunun için de atalarımız gençler sadık olmak ister yapamazlar, yaşlılar ise sadık olmamak ister yapamazlar demiştir.

 

Yine de her şeye rağmen insan gençken kendine hakim olmalıdır ve iradesi ile hareket etmelidir. Yaşlılar ise yaşının olgunluğunu taşımalı, sadakatli olmalı, kendilerini komik duruma düşürecek davranışlardan kaçınmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...