Su Tasarrufu İle İlgili Konuşma

 

Su Tasarrufu İle İlgili Konuşma

 

Küresel ısınma su kaynaklarının önemini arttırmakta olup, dünyanın pek çok bölgesi çölleşme riski ile karşı karşıya gelmektedir. Bunun için de  suyun önemi daha da artmaktadır. Küresel ısınmanın en önemli sonuçlarından biri olan su kaynaklarının azalması, sürdürülebilir yaşamı engelleyecek boyutlara ulaşmaktadır. Ekolojik dengenin korunması ve insan topluluklarının sürdürülebilir gelişiminin sağlanması için, su kaynaklarının bugün ve gelecekteki gereksinimleri karşılayabilecek şekilde kullanılması gerekmektedir. 


Küresel ısınma sonucu su kaynaklarında azalma başlar, orman yangınları daha da çoğalır, ekolojik denge altüst olur. Akarsu havzalarındaki yıllık akımlarda oluşabilecek azalma sonucu kentlerde su sıkıntıları başlayacak, suya olan ihtiyaç artacaktır. Bunun için insanlarımızın bilinçli olması gerekir. Suyun bilinçli bir şekilde kullanılması, boş yere su akıtılmaması gerekir.


Sevgili Öğretmenim,

Su tasarrufu yapmak için ilk olarak iş evlerimizden başlamalıyız. Mesela muslukları açık bırakmamalıyız, bozuk ve su akıtan muslukları yaptırmalıyız, saatlerce duş almamalıyız,  çok fazla kirli kirli olmayan kıyafetlerimizi boş yere makineye atmamalıyız, boş yere yanan elektrikleri kapatmalıyız, sürdürülebilir, su tasarrufu sağlayan cihazlar kullanmalı ve atık suları değerlendirmeliyiz, yağmur suları toplanmalıdır, sebze ve meyveleri akan suda yıkmamalıyız bir leğene koyup yıkamalıyız, bulaşık ve çamaşır makineleri kullanmalıyız, elde bulaşık ve çamaşır yıkamamalıyız, evimizin bahçesi varsa bahçemiz için sulama aparatlarını kullanmalıyız.

 

Bunları yaptığımız zaman su tasarrufu yapmış oluruz ve gelecek nesillere de su kalmış olur. “Suyun önemini susuz kalınca anlarsın  nefes alıp vermenin güzelliğini nefessiz kalınca anlarsın, o yüzden sahip olduğun her şeyin kıymetini bil." diye bir söz vardır. Bunun için de sahip olduğumuz her şeyin değerini bilmeli, doğanın ekolojik dengesini korumalıyız.  Anlatacaklarım bunlardı. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum öğretmenim.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...