Muhammed Bozdağ’ın Düşün ve Başar Adlı Kitabı İle İlgili Özlü Sözler

 

Muhammed Bozdağ’ın Düşün ve Başar Adlı Kitabı İle İlgili Özlü Sözler


Kitap insanı  yaşama motive eden güzel bir kişisel gelişim kitabıdır. Birey kendine güvenmeli ve yapabileceğine sonuna kadar inanmalı ve bir an önce harekete geçmelidir.

Kitapta geçen özlü sözler şunlardır:

“Hayat, bilmediğini aramaktır; aramamak, yaşamamaktır.”

“Olumsuzluklara odaklanıp hastalıklarını artıran insanlar, hayatın detaylarındaki güzellikleri keşfetseler durumu tersine döndürebilirler. Ayrıntıları yeniden yapılandırarak coşkuyla doldurmayı başarmalıyız.”

“Yetenek, uğruna uykularını feda edercesine çalışana verilir. Siz istediniz mi, geliştirmek için çalıştınız mı? Kimsenin ağzına, pişmiş armut kendiliğinden düşmedi.”

“Sadece vazgeçerseniz başarısız olursunuz.”

“Parmağı kesildiği için isyan edenlere, ayaklarından mahrum insanın gülümseyişini göstermek gerekir.”


“Günahlarınıza tövbe edeceksiniz. İçten ve ısrarlı tövbenizin kabul edileceğinden emin olun. O günahların bağışlandığını hissettiğiniz anda, onlar yüzünden utanmanız sonlanır.”

“Eğer evrenin güzelliklerini görebilirseniz evren size zevk verir. Yağmurda ıslanmaktan, rüzgarda savrulmaktan zevk alırsınız. Mutlu değilseniz enerjiniz tükenir, ne okuyabilirsiniz ne de yazabilirsiniz. Mutluluğun, hayatın güzel ve olumlu yönlerine odaklanmakla beslendiğini söylüyoruz.”

“Hemen yaparak her anınızı öğrenme sürecine dönüştürürsünüz. Bilgi güçtür.”

“Olumsuzluklara odaklanmayın. Tembellik, aşırı uyku, aşırı yemek, televizyon, durağanlık ve bencillik, olumlu duygularınızı imha etmesin.”

“Her işi başarmanın en vazgeçilmez değeri güvendir. Sonuç alabildiğinizi görürseniz kendinize güvenmez misiniz? Bir insana, yapabildiğini bizzat görmesi büyük bir özgüven verir.”

MC. Arthur'un dediği gibi," insanı ihtiyarlatan, geride bıraktığı yılların çokluğu değil amaç yokluğudur. Yıllar, cildi buruşturur; fakat amaçsızlık, ruhu öldürür."

“Kendimizi bilgin sanarak cahillere dönüşmeyelim. Bilgeliğin sırrı şudur: Bilgiye aç hissettiğimiz sürece öğrenimimiz devam eder.”

“Amacınıza ulaştığınızda yaşayacağınız huzur, güven, zafer, takdir, başarı hislerini hayal etmeyi önemseyin.”

“Sorularınıza çözüm ararken bakış açınızı değiştirin; farklı yaklaşımlar yakalamaya çalışın. Her problemin birden fazla çözüm yolu, her olayın birden fazla anlamı ve sonucu vardır.”

“Cesur insan hızlı yürür, hızlı hareket eder. Korku bir kafestir; içinde hür davranamazsınız, zıplayarak yürüyemezsiniz.”


“Cesur kişiler tanışırken gözlerimizin içine bakar. İçten bir tebessümle, sakin ve gür bir sesle isimlerini söylerler.”

“Size çektirilmek istenen acı ne kadar büyükse gösterebileceğiniz başarı da o kadar yüksek olur. En güçlü rakibi yenene şampiyon derler. Nasıl yapacağınızı bilirseniz yediğiniz darbeleri vurduğunuz darbelere dönüştürebilirsiniz. Milyonlarca başarı, haksızlığa uğramışlığın kazandırdığı azmin sonucudur.”

“Kendilerini çaresizlik zannında tıkayıp kalan insanlara şunu söyleyeceğim: nasıl yapıldığını gerektiği gibi öğrenirseniz birinin başardığını siz de yapabilirsiniz.”

 “Herkes, Yüce Yaradan'a yakınlığı ve ahlakıyla yükselir. Hiç bir ırk veya tür, doğası nedeniyle üstün veya alçak değildir.”

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...