Ülkemizde YaşananDepremde Birlik ve Beraberliğin Önemi İle İlgili Kompozisyon

 Ülkemizde Yaşanan Depremde Birlik ve Beraberliğin Önemi İle İlgili Kompozisyon


Ülkemizin on ilinde yaşanan deprem binlerce can kaybına yüzbinlerce yaralı olmasına yol açtı. Depremde hayatını kaybeden insanlar gece saat dördü on yediye kadar günlük yaşamlarına devam ediyor, hayal kurmaya devam ediyordu. Yani onların da hayatları bizimkisi gibiydi ama ani bir depremle hayatları alt üst oldu ve hiçbir şeyleri kalmadı ne yazık ki. Çocuklar on beş tatil bitti okuluma dönüyorum diye sevinecek, öğretmenler öğrencilerime kavuşuyorum diye sevinecekti ama ne yazık ki olmadı. Yerle bir oldu şehirlerimiz ve yerle bir oldu moralimiz. 


Canımız yanıyor, içimiz kan ağlıyor oradaki can kardeşlerimizin başına gelen bu kötü duruma. Depremler doğal afetlerdir ve olmaya da devam edecektir. Deprem insanı öldürmez insanı öldüren enkazlardır, yapılan çürük binalar, çalınan inşaat malzemelerin insanın canını almasıdır. Deprem bir kader değildir. Binaları iyi yapamayan, o binaların yapılmasına göz yuman herkesin suçu vardır bu depremlerde yaşanan depremlerde.  Bu acılı günlerinde depremzede insanlarımızın yanında olmalıyız ve olduk da. Milletimiz, halkımız yine birlik, beraberlik ve dayanışma içinde oldu. Küçücük çocuklar kumbaralarındaki paraları dahi oradaki kardeşleri için verdi,  kimisi bir emekli maaşını, kimisi cebinde kalan son yüz lirayı, kimisi ise milyarlar bağışladı. 


İşte böyle yüksek bir ruha sahiptir bizim milletimiz. Dünyada Türk Milleti kadar zor zamanlarda birbirine kucak açan, dayanışma içinde olan başka bir millet yoktur. Bu örnek davranışımız dünyaya da örnek olmuştur ve insanlar milletimizin bu birlik ve beraberliğini hayranlık içinde izlemiştir. Yıkılmayacaktır bu millet, yok olmayacaktır insanlığımız. Bizler yeter ki her zor zamanda birbirimize destek olalım. Saralım yaralarımızı hep birlikte, elbette unutulmayacak daima hatırlanacak hayatını kaybeden canlarımız ama umudumuzu da kaybetmeyeceğiz inşallah.


 Daha çok bilimin yolundan gideceğiz, daha çok tedbir alacağız ve bir daha bu doğal afetlerin tek bir canı bile almaması için sağlam yapacağız binaları ve yok edeceğiz liyakatsizliği. Yok edeceğiz cahilliği ve ahlaksızlığı. Bizler yeter ki her zaman birbirimize yoldaş olalım, kandaş olalım , çevirmeyelim zor zor zamanlarda sırtımızı birbirimize.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...