“Çağrılan Yere Erinme Çağrılmayan Yere Görünme.” Sözü İle İlgili Kompozisyon

“Çağrılan Yere Erinme Çağrılmayan Yere Görünme.” Sözü İle İlgili Kompozisyon


İnsan sosyal bir varlık olduğu için diğer insanlarla  yaşamaktan keyif alır ve zaman zaman onlarla iç içe olmak ister. Bu güzel bir duygudur ama sürekli başka insanları kullanmak, çağrılmadığın yere vakitli vakitsiz gitmek ise insanların sizden soğumasına neden olur. Çünkü insan ancak çağrıldığı yere gitmelidir. 


Çağrıldığınız yere gitmek aynı zamanda bir nezaket göstergesidir. Çünkü sizi çağıran ev sahibi size değer veriyordur, sizi seviyordur ve sizin için birçok hazırlık yapmıştır. Bundan dolayı çağrılan yere mutlaka gidilmelidir. Çağrılmayan yere gitmek ise arsızlık olur. Genelde pişkin insanlar çağrılmadığı yere koşarak gider ve ev sahibini bezdirir ve üstüne üstelik hiçbir şey olmamış gibi yemeye, içmeye devam eder ve bir de önüne getirileni bile beğenmez. İşte böyle arsız misafirlerden olmamalıyız. Bizi davet eden kişiler yoksa o kişilerin evine adımımızı dahi atmamalıyız ve oranın kenarında, köşesinde bile görünmemeliyiz. 


Yani kendini bilen, kendini seven, kendine değer veren insanlardan olmalıyız. Karakteri sağlam kişiler pişkin davranışlara bulunmayan kimselerdir. Çağrılan yere zamanında giden, çağrılmayan yere ise adımını dahi atmayan kimselerdir. Kişi ancak sevildiği, sayıldığı, çağrıldığı ortama gitmelidir ki değer görsün. Yoksa kişinin hiçbir değeri olmaz ve gözden düşer.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...