Ramazan Ayının Önemi İle İlgili Kompozisyon

 Ramazan Ayının Önemi İle İlgili Kompozisyon


On bir ayın sultanı, gönüllerin nefisten uzaklaştığı, insanın iradesi ile baş başa kaldığı ayın adıdır Ramazan Ayı. Bu ay öyle bir aydır ki bu ayda oruç tutan, nefsine yenik düşmeyen insanlar Allah katında çeşitli sevaplarla müjdelenmiştir. Bu ay sabretme ayıdır, bu ay paylaşma ayıdır.  Allah için oruç tutma, tuttuğun oruca sadık kalabilme ayıdır. Sadece bedenin aç olması değildir önemli olan. Aynı zamanda ruhumuzda aç olmalıdır. Yani temizlenme ayı olmalıdır bu ay aynı zamanda bizler için. 


Dilimize hakim olma ayı, dedikodudan uzak durma ayıdır bu ay. Adalet karşısında susmamaya devam etmek,  haksızlığa uğrayanın yanında olmak ve zalimin karşısında olmaktır bu ay. Ramazan Ayı gelince insanın içi mutlulukla dolar. Hoş geldin Ya Şehri Ramazan edalarını duyan Müslümanlar koşarak camileri doldururlar ve Allah’ın huzuruna varırlar. Dualar edilir o akşam,  Allah’tan af dilenir yapılan günahlar için ve daha binlerce çeşit dualarımız vardır bu ay için. İnsan Ramazan Ayı geldiği zaman kendine daha çok çeki düzen vermelidir. İbadetlerini daha bir hakkı ile yapmalı ve bu aya layık şekilde Müslüman olunmalıdır. Büyüklere hürmet edilmelidir ve yaşlı insanlar iftara çağırılmalı ve en iyi şekilde karşılanmalıdır. 


Yoksul insanların elinden tutulmalı, onların da evinde sıcak bir çorba olması için, sıcak bir ekmek olması için el birliği ile para toplanmalı, onlara yardımcı olunmalıdır. Çünkü empati kurulmalı, insan olunmalıdır. Sadece kendi nefsini düşünenlerden olmamalıyız. İftar sofralarında israftan kaçınmalıyız ve her türlü çeşit yemek bulundurmamalıyız soframızda. O gün kısmetimizde ne varsa onu yapmalıyız ve mütevazi sofralar hazırlamalıyız.


 Sadece gelecek olan misafirler için özellikle de yoksul öğrenciler, yaşlı kimseler, yoksul komşular için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde geçirmeliyiz bu ayı. Bu Ramazan Ayında özellikle de depremzede kardeşlerimizin yanında olmalıyız ve onları asla yalnız bırakmamalıyız. Onların yanında, arkasında olmalıyız. Onlara destek olmalıyız. İnsan olduğumuzu, insanlığın ölmediğini dünyaya göstermeliyiz ve gerçek bir Müslüman olmalıyız.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...