“Allah Dolu Ellere Değil, Temiz Ellere Bakar.” Sözünü Açıklayınız.

 “Allah Dolu Ellere Değil, Temiz Ellere Bakar.” Sözünü Açıklayınız.


Temiz eller ile temiz yürek ile Yüce Allah’ın huzuruna çıkmak en büyük mutluluktur. Allah insanların makamına bakmaz. Çünkü Allah insanların iyi niyetine, iyi insan oluşuna, Müslümanlık görevlerini yerine getirip getirmeyişine bakar.


Allah dolu ellere değil temiz ellere bakar sözü ile önemli olan zenginlik değildir önemli olan kalp temizliği, ruh temizliğidir denilmek istenmiştir. İstediğiniz kadar zengin olun insan olmadıktan sonra, o zenginliği muhtaç olanlarla paylaşmadıkça, kalbiniz kibir ve nefret ile dolduysa ,  zenginliğiniz hırsızlık sonucu, yetim ve öksüz hakkı sonucu olduysa bunların Allah katında çok büyük günahı vardır. Çünkü Yüce Allah alın terini sever. Alın teri ile ekmeğimi kazanan kişinin elleri de kirli olsa Allah böyle kimseleri sever. Çünkü o eller görünüşte kirlenmiş olabilir ama manevi olarak temiz ellerdir, temiz ruhlardır onlar.


 Bunun için her zaman doğruluk, dürüstlükten ve emekten yana olmalıyız. Bu dünyanın geçici olduğunun farkına vararak dünyanın zenginliklerine aldanmamalıyız. Dünyanın gösterişi bizi aldatmamalıdır. Önemli olan öbür alemdir. Yüce Allah’ın karşısına temiz eller ile güzel kalp ile çıkmaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...