“Bir Yerin Temiz Olması En Güzel Süs ve Gösteriştir.” Sözü Ne Anlama Gelmektedir?

 “Bir Yerin Temiz Olması En Güzel Süs ve Gösteriştir.” Sözü  Ne Anlama Gelmektedir?


Bir yerin temiz olması için çok pahalı eşyalara gereksinim yoktur. Bir yerin temiz olması o yerin en büyük süsü ve gösterişidir. Çünkü temizliğin olduğu yerde başka bir şeye gerek yoktur. İki kanepe, bir sandalye, bir yatak bile bir evi gayet de güzel ve gösterişli hale getirebilir. Önemli olan o evin pislikten arındırılmasıdır. 


Kimi insanlar vardır ki evlerinde her şeyi olduğu halde evlerini temizlemeye üşenirler ve o güzelim evi çöp eve çevirirler. Kimi insanlar da vardır ki evlerinde çok az eşyası vardır ama o evi tertemiz yapar ve o eve bakmaya kıyamazsınız. Yani bir evi ev yapan o ev sahibinin işini iyi yapması, evini tertemiz tutmasıdır. En güzel gösteriş temizliktir. Yeter ki temizlik olsun yeter ki çalışma olsun hiçbir yer kirli kalmaz ve her insan o temiz eve girmek ve orada oturmak ister. Kirli evlere ise kimse girmek istemez.


 Bundan dolayı oturduğumuz ev ne kadar küçük olursa olsun, eşyalarımız ne kadar az olursa o yeri temizlemeliyiz ve çöp ev olmaktan kurtarmalıyız. Kendisine saygısı olan, kendisini ve ailesini düşünen insan da yaşadığı yeri temiz tutar ve o kimseye başkaları da pasaklı diyemez. Temizlik en güzel gösteriş ve en güzel süstür elbette.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...