İyi Bir Okur Olmak İçin Sadece Roman Okumak Yeterli Midir? Niçin

 İyi Bir Okur Olmak İçin Sadece Roman Okumak Yeterli Midir? Niçin?


İyi bir okur olmak, yeni şeyler öğrenip hayatımıza katkı sağlamak son derece önemlidir. İyi bir okur olmak için  roman okumak, romanda anlatılanları iyi analiz edebilmek ve o konuya hakim olabilmek elbette güzel bir şeydir. Kişi roman okuyarak çok şey öğrenir. Okuduğu romandaki edebi sanatlar, betimlemeler, tartışmalar kişinin ufkunu açar. Ayrıca romanda okuduğunda  hiç bilmediği kelimelerin de anlamını öğrenir  ve daha çok şey hakkında fikir sahibi olur insan.  Roman okumak iyi bir okur için faydalıdır ama sadece bir türe yönelik kitap okumak, diğer türleri okumamak kişinin çoğu yeni bilgilerden de habersiz kalmasına neden olur. 


Farklı görüşleri, farklı yorumları göremez. Sadece roman okuyarak  yeni şeyler öğrenmeyiz. Bazen bize sıkıcı gelen kitapları bile okuduğumuzda çok farklı ve yeni bilgiler öğrenebiliriz. Bunun için farklı türleri de okumalıyız ve farklı türler hakkında ön yargılı olmamalıyız. İyi bir kitap okuyucusu her türlü kitaba da açık olmalıdır. Hikaye kitapları, masallar, düşünce yazıları, felsefe kitapları, siyaset kitapları, dini kitaplar, dergiler, gazeteler ve daha çok sayıda farklı türleri okuduğumuzda daha çok bilgi birikimine sahip oluruz ve kendimizi de daha çok geliştirmiş oluruz. 


Sadece bir türe takılıp kaldığımızda ise bir arpa boyu yol almayız. Hep aynı şeyleri öğreniriz ve genel kültürümüze de çok fazla bir katkı sağlamamış oluruz. Genel kültürümüzün gelişmesi için, ufkumuzun daha çok açılması için, daha fazla kelime dağarcığına sahip olmak ve daha sorgulayıcı olmak için farklı türden kitaplar da okumalı ve geleceğimizi aydınlatmalıyız.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...