Aşağıdaki Duvar Yazılarını İnceleyiniz. Bunlarla İlgili Görüşlerinizi Açıklayınız.( "Okumanın zamanı yoktur.")

 Aşağıdaki Duvar Yazılarını İnceleyiniz. Bunlarla İlgili Görüşlerinizi Açıklayınız.( Okumanın zamanı yoktur)

 

Çocuklar bugünün yarını, yarının umududur:

Çocuklarımız sadece ailenin canları değil, aynı zaman da toplumun da en değerlileridir. Onlar geleceğe ışık tutan, geleceğimizin aydın olmasını sağlayacak olan, bizlere Yüce Allah tarafından verilmiş olan en büyük armağanlardır. Onlar bugünün yarınıdır. Çünkü yarınlarımızı inşa edecek onlardır. Onun için çocukların küçük yaşlarda iyi bir eğitim ve iyi ahlak alması gerekir. İyi çocuklar, aynı zamanda başarılı olursa yaşadığı topluma ve ülkeye büyük katkı sağlamış olurlar. Onun için çocuklarımızı çok sevmeliyiz, onlarla güzel anılar yaşamalıyız ve çocukluğunu zamanında yaşayan, ileride içinde derin yaralar olmayan mutlu ve geleceği aydınlık evlatlar yetiştirmeliyiz. Onlar bizim umudumuzdur, onlar bizim geleceğimizin baş mimarlarıdır.

 

Dünü doğru okursan, yarını sen yazarsın:

İnsan geçmişini iyi bilmeli, iyi araştırmalıdır. Tarihini iyi bilmeli, tarihinde neler olup bittiği hakkında araştırmalar yapmalıdır. Geçmişini bilen kimse geleceği için neler yapacağını bilir ve bunun için de gerekli olan önlemleri alarak yarınını kendi yazar. Bu da kişinin elinde olan bir şeydir. Önemli olan geçmişi iyi analiz edebilmektir. Yarınlara daha aydınlık şekilde ulaşmak için dünü doğru okumak gerekir. Geçmişte yapılan hatalara  takılıp kalmadan yeniden dirilişe geçmek ve yeniden umut etmeye başlamak gerekir. Yapılan yanlışlardan edindiğimiz deneyimler bize ders olmalı ve geleceğ daha emin adımlarla yürümesini bilmeliyiz.

 

Okumanın zamanı yoktur:

Okumak insanı her yönde geliştiren ve onu ilerleten bir eylemdir. Okumak kadar insan zihnini meşgul eden daha faydalı bir şey bilmiyorum. Okumanın zamanı yoktur. İçinde okuma isteği olan, istediği mesleği yapmak için kendini okumadan mahrum etmek istemeyen azimli ve meraklı kimseler yaşı kaç olursa olsun okuyup başarılı sonuçlar elde edebilirler.  İçinde okuma azmi olan ve bunu iler yaşlarda ortaya çıkaran o kadar çok insan vardır ki. Mesela geçen gün haberlerde görmüştüm elli yaşında bir amca üniversite sınavlarına girip sınavı kazanmış ve istediği bölümü kazanmış ve Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencisi olmaya hak kazanmıştır. İşte buradan da anlaşılacağı üzere okumanın, öğrenmenin, merak etmenin yaşı olmaz. Nerede okuma istediği bir kimse varsa onlara yardımcı olmalıyız ve okumak isteyen, öğrenmek isteyen insanların  heveslerini kırmamalıyız ve onlarla güzel bir diyalog içerisinde bulunmalıyız. Böyle yaptığımız zaman topluma faydalı, okuyan insanlar yetişir. Okuyan kişi de yeni bilgiler öğrendiği için kendini geliştirmiş olur ve çoğu yanlış bildiği bilgilerden de kurtulur ve daha aydın bir kimse olur.

 

Umut, cesaretin yarısıdır:

İnsan umut ettiği sürece yaşar ve yaşamdan  zevk alır. Her zaman her istediğimiz  olmayabilir. Hayatın zorlu karmaşasında çalıştığımız halde çeşitli sıkıntılar ile karşı karşıya kalabiliriz. Başarısız oldum diye hayata küsmemeliyiz, umutlarımıza kelepçe vurmamalıyız. Yeniden dirilmeliyiz ve  üstümüzdeki ölü toprağını silkeleyerek hayata tekrar dönmeliyiz.

 Çünkü umut etmek cesaretin yarısıdır. Umut eden insan eyleme geçtiği zaman istediklerini er geç de olsa başarır. Yeter ki umutlarımızı söndürmeyelim ve kendini gerçekleştiren olumsuz bir kehanetin içine atmayalım kendimizi. Cesaretli olan ve başarılı olan girişimcilerin çoğu bunu umut etmeye borçludur. Umut etmektir insanı başarıya götüren ve güzel işler yapmasını sağlayan.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...