Ortamları Uygun Şekilde Aydınlatmanın Göz Sağlığı Açısından Önemi

 

Ortamları Uygun Şekilde Aydınlatmanın Göz Sağlığı Açısından Önemi


Bulunduğumuz mekanları , yaşadığımız ortamları doğru  biçimde aydınlatmanın kuşkusuz göz sağlığına da büyük bir yararı vardır , uygun olmayan aydınlatmaların ise  zararı olabilmektedir. Mesela , kitap okuduğumuz veya ders çalıştığımız bir odada aşırı derece loş bir ışık kullanmak , yani yetersiz ışık  ile ders çalışmaya çalışmanın çok fazla zararı vardır, gözlerimiz çok fazla  yorulur ve başımız ağrımaya başlar bunun yanı sıra göz sağlığı için de olumsuz olmaktadır .


Aynı şekilde çalışılan ortamın aşırı ışık alması da göz sağlığı açısından zararlı olmaktadır , ışıkların doğrudan olarak veya dolaylı biçimde gözümüze gelmesi gözlerimizi rahatsız edebilir , bu nedenle  ışık kaynağı ile gözümüz hiç temas etmemeli ışığı objeler üzerinden almalıyız , yani şekilde aydınlatmaya en iyi örnek olarak spot ışıkları  verilebilir.
Çalışma alanlarımıza , dinlenme alanlarımıza ve günlük yaşam alanlarımıza bu alanlara uygun aydınlatma sağlamalıyız . Bu sayede  gözlerimizin yorulacağı mekanlarda  yeterli ışık olacağından göz sağlığımızı korumuş ve dikkat etmiş oluruz .


-Yanlış aydınlatmanın göz sağlığına tesirleri aşağıdaki gibi özetlenebilir ;
-kaşıntı
-göz yaşarması
-gözlerin uyum ve konverjans yeteneğinin azalması
-Baş ağrısı, renk yanılgıları gibi problemleri meydana getirecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...