Sağlıklı Yaşam İçin Nasıl Beslenmeliyiz?

 

Sağlıklı Yaşam İçin Nasıl Beslenmeliyiz?


Hayatta  insanlar için en önemli şey sağlık olmalıdır. Çünkü sağlığımız yerinde olmadığı  zaman dünya yaşamındaki zenginlikler, renklilikler bize haz vermez. Çünkü bizim gönlümüz, ruhumuz, bedenimiz  kötü olduğu zaman paranın , malın kıymeti kalmaz. Bunun için  sağlığımıza çok dikkat etmeliyiz.

Sağlıklı yaşam için de beslenmemize dikkat etmeliyiz. ‘’ Atın ölümü arpadan olsun’’ diyerek önümüze konulan her şeyi  ya da bulduğumuz her şeyi yememeliyiz.  Yani cahilce , düşüncesizce her şeyi karnımıza doldurmamalıyız.  Çünkü bu beden de bize emanettir ve ona iyi bakmamız gerekir.  Sağlıklı yiyecekler yenmediği zaman  çabuk hasta oluruz ve çok  kilo alırız. Bunun için kaliteli gıdalar yemeliyiz. Daha çok protein kaynaklı besinler tüketmeliyiz. Beyaz et, balık, kırmızı et, yumurta, süt, peynir  kaymak, tereyağı vb. tüketmeliyiz. Bunları yediğimiz zaman da  sağlıklı oluruz. Sağlıklı yaşam için diğer koşul ise spor yapmaktır. Haftanın dört beş günü,  günde 30 dk kadar yürümeliyiz. Buna imkanımız yoksa evde kendi imkanlarımız ile egzersizler yapmalıyız ve kendimizi ruhen ve bedenen rahatlamalıyız. Böyle yaptığımız zaman da  kendimizi iyi hissetmiş oluruz ve sağlıklı oluruz. Sağlıklı yaşam için  sebze yemeyi de ihmal etmemeliyiz. Meyve tüketimimiz de sınırlı olmalıdır. Yani her şeyden ölçülü yemeliyiz fakat karbonhidratlardan az tüketmeye çalışmalıyız.



Sağlımızı korumak için muhakkak  sabahları kahvaltı yapmalıyız. Kahvaltıyı asla ihmal etmemeliyiz. Sağlıklı yaşam için sağlıklı ve olumlu düşüncelere sahip olmalıyız. Doğayı, hayvanları, insanları sevmeliyiz ve her şeye sevgi ile yaklaşmalıyız.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...