Bir Oyuna Bağımlılık Nasıl Bırakılabilir ?

 Bir Oyuna Bağımlılık Nasıl Bırakılabilir ?


Günümüzde teknolojinin de hızla artması için oyun bağımlılığı özellikle de bilgisayar oyunlarına bağımlılık artmıştır.

  Bu oyun bağımlılıklarından kurtulmak için şunlar yapılmalıdır:

-  Birey öncelikle bu oyuna bağlı olmayacağını düşünmeli ve bağlılığı zihninden atmaya çalışmalıdır . Yani olayı ilk olarak beyinde bitirmek gerekir.

- Bazen acı çekilen durumlarda , stresli olunan durumlarda kişinin ilk yaptığı şey hemen bilgisayar oyunu açıp oynamak ya da iddia oyunları oynamak gibi bağımlılık yaratan oyunlara başlar . Burada ise yapılması gereken öncelikle yaşadığınız sorunları unutmaya çalışmak yerine üzerine gidip çözüm bulmak gereklidir . Eğer gerçekten sorunu çözmek istiyorsanız bunu bir şeylere bağlanarak değil eyleme geçerek yapmalısınız.

-  Bağımlı olduğunuz oyunu zihninizden atmak için kendinizi gerçek hayatta olan spor faaliyetlerine vermelisiniz . Mesela haftada bir gününüzü  halı saha futbol maçı , bir gün voleybol , bir gün sanatla ilgili bir uğraşla  geçirirseniz içinizdeki  bağımlılıktan da uzaklaşmış olursunuz. 

 Hem spor yapmak stresten uzak tutar , kişiyi daha dinç yapar ve daha bir çok şey  Ya bir enstrüman öğrenin ve onu en iyi şekilde yapmaya çalışın ki başka şeylere bağımlılık yaşanmasın.

- Eve kapanmayın , çıkın dışarı . Hava karlı da olsa giyin montunuzu özgürce temiz havayı da içinize çekerek yürüyün ve karın tadını çıkarın . Hava sıcak olduğu zamanlarda çıkın dağlara , ormanlara, piknik alanlarına  mutlu olun.

-  İyi arkadaşlar edinin kendinize ve  faklı uğraşlarla kafanızı meşgul edin.

- Sosyalleşin , insanlar ile iletişim halinde olun.




-  Oyun bağımlılığı olan kişilerden uzak kalın bir süre .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...