Sporla Sağlıklı Olma Arasında Nasıl Bir İlişki Vardır ? Kısaca Açıklayınız .

Sporla Sağlıklı Olma Arasında Nasıl Bir İlişki Vardır ? Kısaca Açıklayınız .


 Sağlı olmak için kişi yeterli ve dengeli beslenmeyi bilmelidir . Yeterli ve dengeli beslenen kişi vücudunun fit olmasını istiyorsa az da olsa sürekli spor yapmalıdır. Yani sporu sadece  kilolu olanlar yapacak diye bir kaide yoktur.  Çünkü oturan , devamlı yiyip yatan fakat kilo almayan kimselerde olabilir . Fakat bu kimselerde de hastalık olmayacak diye bir durum yoktur . Onun için için sporu herkes yapmalıdır. Kişi yaz , kış demeden günde 20 dakika  yürümeli ve hayata  daha olumlu bakmayı bilmelidir .


Spor yapan kimse kendini daha zinde hisseder , kendini daha mutlu hisseder , kilo almaz , fiziği düzgün olur , stres yaşamaz.  Böylece spor yapan kimseler için hayat daha anlamlı ve daha güzel geçer.  Bunun için sporu belli bir süre için yapmamalıyız . Nasıl ki her gün yemek yiyor , su içiyorsak her gün mutlaka spor da yapmalıyız . Düzenli yapılan spor kişiyi hasta olmaktan korur. 


Kişi çeşitli hastalıklara kolay yakalanmaz ve daha sağlıklı ve daha dinç olur. Bunun için hayatınızdan sporu asla eksik etmeyin . Spor yapılmayan bir beden bir süre sonra sarkmaya başlar.





Kişi  bu durumda kendini iyi hissetmez ve  bu durumdan rahatsız olmaya başlar . Hal böyle olunca da kişide farklı sorunlar da yaşanmaya başlar . İşte tüm olumsuzlukların yaşanmaması için hadi birlikte spor yapmaya ve sağlığımızı daha da iyi hale getirmeye çalışalım . Unutmayın ki sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...