Kentteki çocukların oyun alanı bulamaması ile ilgili kompozisyon Yazınız.


Kentteki çocukların oyun alanı bulamaması ile ilgili kompozisyon Yazınız.

Kentte yaşasın ya da yaşamasın tüm çocuklar  özgür ve doğal bir ortamda oyun oynama hakkına sahiptir . Çünkü bu onların en doğal hakkıdır . Kentte yaşayan çocuklar ise fazla oyun alanı bulamamaktadırlar . Çünkü kentteki binalar , iş yerleri , alışveriş merkezleri doğal alanları yok etme noktasına gelmiş ve bu da çocukların oyun oynama alanlarını ne yazık ki sınırlı hal getirmiştir . Halbuki önce çocukları düşünmek gerekir, çünkü onlar  bizim geleceğimizdir .

Sokağa çıkamayan , oyun alanı bulamayan çocuklar sadece alışveriş merkezlerine bağlı kalmaktadır .  Bunun için bebeklerimiz ve  çocuklarımız alışveriş merkezlerinin  kıskacından kurtarılmalıdır . Bunun yerine belediyeler çocuklarımız için daha güzel ortamlar oluşturmalıdır . Çocuklarımız ağaçla , toprak ile alttan ısıtmalı kış oyun bahçeleri ile  kucaklanmalıdır . Çünkü onlar bunu yaşamak istiyor ve yaşamda çocuk olmanın tadını çıkarmak istiyorlar .  Kentlerimiz çocukların dört mevsim de yaşayabileceği yer haline dönüştürülmelidir . Kış geldi diye çocuklar eve hapsedilmemelidir .

 Çocuklar için tüm  çalışanlar, yöneticiler iş birliği yapmalı ve yeni projeler ile bu çalışmalar desteklenmeli ve çocuklarımıza daha  güzel bir yaşam alanı oluşturulmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...