Çocuklar Bol Nasihat Değil , Önlerinde Model ( Örnek ) Görmek İster.’’ Cümlesiyle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Çocuklar Bol Nasihat Değil , Önlerinde  Model ( Örnek ) Görmek İster.’’ Cümlesiyle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Çocuklara verilecek en güzel eğitim onlara iyi bir anne , iyi bir baba olmaktır . Onlara   güzel ahlak ile , sorumluluk  duygusu ile örnek  olabilmektir . Çünkü çocuk ailesinden ne görürse onu yapar .  Kaba bir ailede  büyüyen çocuk ilerde kaba bir baba olacak , kaba bir komşu olacaktır . 

Şiddetin içinde  büyüyen çocuk ilerde  şiddeti yaşayan  ve  yaşatan bir insan  olacak .


Çocuklarına kötü davranacak ve onlara şiddeti öğretecektir . Çünkü sizler çocuğunuzu nasıl yetiştirirseniz , onlara nasıl davranırsınız emin olun onlar da sizin gibi ilerde aynı olacaktır . Demokratik bir aile ortamında büyüyen çocuk demokratik olmayı öğrenecek , hakkını almayı , hak vermeyi öğrenecek , adaleti öğrenecek , eşitliği öğrenecektir . Adil olacaktır her şeyden önce . İşte tüm bunlardan dolayı çocuklara nasihatten  çok onlara iyi davranışlarımızla örnek olmalıyız . Çünkü nasihat verdiğimiz şeyi kendimiz yapmıyorsak  işte orada büyük  bir sorun vardır . 

Çocuk bu durumda şunu düşünür : ‘’Ben de babam gibi ya da annem gibi  çocuklarımıza nasihat vereceğim ama kendim uygulamayacağım.’’ İşte bu olumsuzlukların olmaması için onlara her halimiz ile iyi örnek olmalıyız ve kendimizi geliştirip iyi bir  aile babası, annesi olmalıyız .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...