‘’Dünya Ahiretin Tarlasıdır.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


‘’Dünya Ahiretin Tarlasıdır.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Yüce Allah insanları sınamak amacı ile yaratmıştır . İnsanlar bu dünyada ne ekerse öbür dünyada da onu biçecektir . Burada yapılan iyi işler , kötü işler bir kefeye konacak ve hangisi ağır gelirse o kişinin  cennete ya da  cehenneme gideceği belli olacaktır .  Onun için bu dünyada daha çok iyi  ameller  yapmalıyız .

Gönül kırmamalıyız , ah almamalıyız , zalimin karşısında dik durmalıyız ,  zulme boyun eğmemeliyiz .  İnsan üç kuruşluk dünya menfaati için fırıldak olmamalıdır .  Dünyada hep iyiliklerimiz ile anılmalıyız, yaşamalıyız .  Dünya ahiretin tarlasıdır . Çünkü  ancak bu dünyada hem dünya için  hem ahiret için çok çalışırsak öte dünyada da Yüce Allah bize bu yaptıklarımızın karşılığını verecektir . Çiftçi nasıl geçimini sağlamak için  tarlaya ektiği buğdayı yetiştirmek için  emek ederse , alın teri dökerse ve bunun karşılığını  alırsa işte dünya da öyledir . Dünyada yaptığımız her şey öbür dünyada karşımıza çıkacaktır .

Onun için kibirli olmamalıyız, tevazu sahibi olmalıyız ve hepimizin aynı yerden geldiğini ve daha sonra yine aynı yere döneceğimizi de aklımızdan çıkarmamalıyız.

1 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...