‘’ Kendi Sınırlarını Kültür Ve Edebiyat İle Koruyan Ulusları Fethetmek Zordur .’’ Sözünü Açıklayınız.


‘’ Kendi Sınırlarını Kültür Ve Edebiyat İle Koruyan  Ulusları Fethetmek  Zordur .’’ Sözünü Açıklayınız.

Kültürüne sahip çıkan bir millet , kültürel benliğini korumuş olur . Kültürel benliğini de koruduğu için başka milletlerin kültürü altında eriyip gitmez . Yine edebiyat ile ilgilenen toplum aydın bir toplumdur . Çünkü bir ulusu ulus yapan en  önemli  şey sanat ve  edebiyattır. 

Sanatçılar ve yazarlar yaptıkları çalışmalar ile yazdıkları eserler ile içinde bulunduğu toplumu aydınlatır ve böylece insanlığa da faydalı olmuş olur . Kültürüne ve edebiyatına önem veren milletleri fethetmek ve onları yok etmek de kolay olmaz . Çünkü böyle toplumlar birbirine sımsıkı sarılmış, değerlerine önem vermiş toplumlardır . Kültürüne ve edebiyatına değer vermeyen toplumlar  tarih sahnesinden hemen silinirler . Oysa kültüre ve sanata değer veren toplumlar uzun yıllar yaşamaya devam eder . Gelenek ve göreneklerine sahip çıkan bir toplum kültürüne de sahip çıkmış olur . Bir toplum içindeki şairler, yazarlar eserlerinde  topluma faydalı konuları yazar .

Böylece o toplum daha da güçlenir. Kültürü ve edebiyatı güçlü olan toplumları da fethetmek zor olur. Çünkü böyle  milletler yıkılmaz, karşı tarafa direnç gösterir ve benliğini korur.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...