Öyle İstiyorum Ki Türk Dili, Bilim Yöntemleriyle Kurallarını Ortaya Koysun Ve Her Dalda Yazı Yazanlar, Bütün Terimleriyle, Çoğunluğun Anlayabileceği Güzel, Ahenkli Dilimizi Kullansınlar. Bu Özdeyişle İlgili Duygu Ve Düşüncelerinizi Açıklayınız.


Öyle İstiyorum Ki Türk Dili, Bilim  Yöntemleriyle Kurallarını Ortaya Koysun Ve Her Dalda  Yazı Yazanlar, Bütün Terimleriyle, Çoğunluğun Anlayabileceği Güzel, Ahenkli Dilimizi Kullansınlar. Bu Özdeyişle İlgili  Duygu Ve Düşüncelerinizi Açıklayınız.

 Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk , Türk diline her çok önem vermiştir . Çünkü ona göre dil bir milletin kimliğidir, benliğidir . Türk dili bilim yönetmeleri kurallarını koysun ,  her dalda yazı yazanlar dilimizin  tüm terimlerini kullansınlar .

Yabancı kelimelere yer vermesinler. Kendi öz dilimizdeki kelimeleri kullanalım ve dilimizi daha da geliştirelim demek istemiştir . Çünkü bizim dilimiz dünya dilleri arasında  yer almayı hak eden bir dildir .  Türk dili öyle bir gelişsin ki herkes dilimizdeki kelimelerin ne anlama geldiğini iyi bilsin ve Türkçe konuşsun . Türk dilini kurallarına uygun olarak düzgün yazmalıyız ve düzgün konuşmalıyız . Dilimizi özünden  uzaklaştırmamalıyız . İş yerlerimize, alışveriş yerlerimize Türkçe isimler vermeliyiz. Türkçe kelimelerin ne anlama geldiğini memleketimizdeki her  birey bilmelidir.

Hep birlikte dilimizi daha güzelleştirmek ve daha iyi konuşmak için çalışmalıyız ve dilimizi bir bilim dili haline getirmeliyiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...