‘’Kendisini Sevmeyen İnsan, Başkasını Sevemez.’’ Konulu Kompozisyon


‘’Kendisini Sevmeyen İnsan, Başkasını Sevemez.’’ Konulu Kompozisyon

İnsanın ilk olarak kendisini sevmesi , kendisine değer vermesi gerekir .  Çünkü Yüce Allah’ın yarattığı tüm insanlar ve diğer canlılar değerlidir .  İnsan kendisini sevince mutlu olur , çevresi ile olumlu bir iletişim kurar .

Kendisi ile barışık olmayan , hayata küsen , bahanelerin arkasına sığınan insanlar başkalarını da sevmez . Böylece ne kendini mutlu eder, ne başkalarını . Bundan dolayı insan olarak ilk önce kendimizi sevmeliyiz, kendimize güvenmeliyiz, kendimizi beğenmeliyiz . Kendi kişiliğimizi, konuşma şeklimizi , karakterimizi asla küçümsememeliyiz . Kendimizi asla değersiz hissetmemeliyiz . Her gün aynanın karşısına geçip kendimi seviyorum , ben değerliyim gibi cümleler sarf etmeliyiz.

Böylece başka insanları da sevmeliyiz . Kendini sevmeyen insan başkasını sevmez ve zamanla toplumdan uzaklaşarak asosyal bir kişiliğe bürünür .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...