Aşağıda giriş bölümü verilen metnin giriş gelişme ve sonuç bölümlerinin tahmin ederek anlatınız .


Aşağıda giriş bölümü verilen metnin giriş gelişme ve sonuç bölümlerinin tahmin ederek anlatınız  .

Atatürk'ü görmek isteyen iki kardeş okul dönüşü annelerinden  sık sık izin alarak Atatürk'ün Köşkü'nün etrafında dolaşırmış o gün öğretmeni Ayşe'ye yurdumuzun düşmanlardan kurtarılması için  onun emrinde milletçe nasıl çok çalışıldığını anlatmış.  İçinde bulunduğun ortamın meydana nasıl geldiğini öğrenen Ayşe kardeşi İsmeti de arayarak belki Atatürk'ü görürüz diye her zaman olduğu gibi köşkün etrafında dolaşmaya başlamış aynı gün tesadüfen arkadaşları ve yaveri ile bir gezinti yapan Atatürk Ayşe ile ismet in Köşkü seyrettiklerini görünce onlara gülümseyerek bakmış .

Çocuklar Atatürk’ün kendilerine güldüklerini görünce çok mutlu olmuşlar ve yaşasın sarı saçlı mavi gözlü büyük komutan bize gülümsedi demişler. Mustafa Kemal daha sonra çocuklara neden dışarıdan bakıyorsunuz  köşke  hadi içeri gelin milletimin asil evlatları demiş . Çocuklar şaşkın şaşkın birbirlerine bakmışlar ve daha sonra  hızlı bir şekilde köşke girmişler. Atatürk onların saçlarını okşamış ve onlara sarılarak yanaklarından öpmüş. Çocuklar Atatürk’ün sevgisi karşısında duygulanmışlar . Atatürk  neden duygulandıklarını sorunca  onlar da şu cevabı vermişler. Bizi içeri almayacaksınız diye çok korktuk Paşam , Yaverleriniz bize kızacak zannettik demişler. Atatürk ise size nasıl kızarım ben  yavrularım. Sizler bu milletin  fertlerisiniz, Cumhuriyet’in koruyucularısınız demiş. Daha sonra Atatürk onlara Köşkü gezdirmiş ve çocuklar ile birlikte yemek yemiş.

Çocuklar o gün çok mutlu olmuşlar. Mustafa Kemal  ile birlikte fotoğraf çektirip oradan ayrılmışlar. Bu güzel anıda onların hayatlarında hiç unutulmayacak bir anı olmuş.


0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...