''Vatanı terk etmek kadar üzücü bir şey yoktur '' sözü hakkında duygu ve düşüncelerinizi açıklayınız.


''Vatanı  terk etmek kadar üzücü bir şey yoktur '' sözü hakkında duygu ve düşüncelerinizi açıklayınız.

İnsanlar  birçok nedenlerden dolayı ana yurtlarını terk etmek zorunda kalır . Doğup büyüdüğü ,   kokusunu ilk içine çektiği ana vatanı terk etmek kadar zor bir durum olmasa gerek . Vatanını bırakıp gitmek zorunda kalan mülteciler çeşitli problemler ile karşı karşıya kalır .  

Yakın çevresini , ailesini bırakıp gitmek ,  bu süreçlerde çeşitli işkencelere maruz kalmak , yetersiz  beslenmek , sağlık problemleri ile karşılaşmak , ülkesinde bir mesleği olan kişinin  bu mesleğini kaybetmesi vb. daha birçok sorun ortaya çıkar .

Vatanından ayrılan kişi  hep bir gelecek korkusu içinde yaşamaya çalışır . Yaşadığı  sorunları hiç unutmaz ve bu da kişide travma yaratabilir , çeşitli psikolojik sorunlar ortaya çıkabilir . Vatanını terk eden insan büyük bir hüzne kapılır ve kendini kötü hisseder . Allah hiç kimseyi vatanından ayrı koymasın ve her ülke bağımsız bir şekilde kendi ayakları üzerinde yaşayabilsin . İşte o zaman hiç kimse acı çekmek zorunda kalmaz ve vatanında özgürce yaşayabilir . Bülbülü altın kafese koymuşlar ille de vatanım demiş , mülteci kardeşlerimiz için de bu söz aynen geçerlidir .

Bu yüzden bizlere sığınan insanlara elimizden gelen her türlü yardımı yapmalı , onlara yaşadıkları acıları unutabilmeleri için yardımcı olmalıyız .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...