At Ölür Meydan Kalır; Yiğit Ölür Şan Kalır Atasözü İle İlgili Kısa Kompozisyon Yazınız.


At Ölür Meydan Kalır; Yiğit  Ölür Şan Kalır Atasözü İle İlgili Kısa Kompozisyon Yazınız.

At öldüğü zaman atın koştuğu yerler boş kalır . Yiğit öldüğü zaman  ise o yiğit sadece fiziksel olarak bu dünyada olmaz . Çünkü o  dünyada yaşarken öyle iyi işler yapmış , öyle  gönüller almıştır ki ondan dolayı böyle yiğitlerin şanı kalır .

Yiğit  insanlar için hep dular edilir , onun arkasından güzel sözler söylenir . Şu dünya gelip geçici olduğu içöin hiç kimseye kötülük etmemeliyiz . Gönüller kırmak yerine gönüller yapmalıyız . Arkamızda öldüğümüzde bile hatırlatacak işler yapmalıyız . İnsan olduğumuz için dünyada yaşayan diğer canlılardan farklı olmalıyız . Çalışmalıyız , üretmeliyiz , yoksullara , öksüzlere , yetimlere yardım etmeliyiz .  Maddi durumumuz iyi ise okul , hastane, huzur evleri gibi hayırlı işlere katılmalıyız .

İnsanlığa, bilime, ilime katkıda bulunarak hayata veda etmeliyiz . Bu dünyadan göç edip gittiğimizde ise bize yiğit desinler, iyi insan desinler  ve hep iyilikler ile anılalım.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...