Merhametten Maraz Doğar Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Merhametten Maraz Doğar Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

İyi insan olmak , merhametli insan olmak elbette çok güzel bir davranıştır . Dinimiz İslam dini de bize iyi olmayı , merhametli olmayı ve kötülüklerden uzak durmayı emretmiştir . Ama bazı durumlarda  insanların iyi niyetleri , kötü niyetli insanlar tarafından kullanılır ne yazık ki . Kimi insanlar vardır ki biz onların zor zamanlarında yanında olduğumuz zaman bizden daha çok faydalanmak isterler ve elimizi , avucumuzu sömürmek isterler .

İşte bu durumda da merhamet ettiğimiz , iyi davrandığımız o insanlardan zarar görmeye başlarız . Bunun için  insanlara karşı iyilik yaparken de ölçülü davranmalıyız ve yaptığımız iyilikleri abartmamalıyız . Çünkü gelecekte de bizi ne beklediğini bilemeyiz . Bunun için  de dikkatli olmalıyız .  Bizi  çıkarı için kullanan , sürekli mağdurmuş gibi kendini gösteren aç gözlü , gözü açık olan bu tip kurnaz insanlara karşı kendimizi korumalıyız . Her gördüğümüz kişinin her söylediğine de inanmamalıyız . Yardım edeceğimiz kişilerin gerçekten maddi yardıma ihtiyacı olup olmadığını iyice araştırmalı , ondan sonra yapacağımız şeyleri yapmalıyız . Böylece hem sonradan pişman olmamış oluruz hem de akıllı davranmış oluruz .

Ama tabi bazen her şeyi önceden bilemediğimizi için mağdur olan biz olabiliriz . Merhametli olmalıyız ama amaca uygun hareket etmeliyiz ve kendimizi kullandırmamalıyız .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...