"Arkadaşın Yalnızken İkaz Et, Başkalarının Yanında Öv." Özdeyişi İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


"Arkadaşın Yalnızken İkaz Et,  Başkalarının Yanında Öv."  Özdeyişi İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Bizim her anımızda yanımızda olan , bize can yoldaşı olan kimseler can arkadaşlarımızdır.  Gerçek arkadaşlık  öyle kuvvetli bir bağdır bu bağı hiç kimse çözemez . Arkadaşlarımızın da bizlerin de zaman zaman hataları olacaktır elbette . İnsan olduğumuz için hatasız olamayız . 

Arkadaşımızın bir yanlışını gördüğümüz zaman onu başka kişilerin yanında rencide etmemeliyiz . O yalnızken onun yanlışlarını yüzüne söylemeliyiz ve onu uyarmalıyız . Başkalarının yanında ise arkadaşlarımız hep övmeliyiz ,  onun yanlışlarını kapatmalıyız ve onu çok sevdiğimizi söylemeliyiz . İşte arkadaşlık böyle olmalıdır . İyi arkadaşlar bir birlerinin  kötü yönlerini de yeri geldiğinde  söyleyen kişilerdir . Baş başa kalındığı zaman her şeyi yüzüne söylemeliyiz arkadaşımızın . Bizim bir yanlışımız olduğun da onun da bizi uyarmasını söylemeliyiz . Böyle olunca daha sağlıklı  iletişim kurmuş oluruz ve arkadaşlarımızla bir birimize daha candan bağlanmış oluruz .  Gerçek arkadaşlarımız bizim iyiliğimizi ister ve bizim  hayatta yanlış yapmamızı istemez . Onun için onları çık sevmeliyiz, onlar bizi uyardığı zaman onlara asla kırılmamalıyız ve onların da kalplerini kırmamalıyız .

Başkalarının yanında da onun hakkında bir şey dememeliyiz ve onun sırlarını başkaları ile de asla paylaşmamalıyız .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...