“Vatan, bayrağın dalgalandığı yer değil midir?” sözünden ne anlıyorsunuz? Bu sözü etkileyici buldunuz mu? Açıklayınız.


“Vatan, bayrağın dalgalandığı yer değil midir?” sözünden ne anlıyorsunuz? Bu sözü etkileyici buldunuz mu? Açıklayınız.

Yalnızca doğup büyüdüğümüz , anne babamızın ve akrabalarımızın olduğu yer demek değildir vatan . İstiklalimizin simgesi olan bayrağımızn dalgalandığı her bir karış toprak bizlerin vatanıdır . Çünkü bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak için sayısız insanımız şahadet şerbetini içmiştir .

Ülkemiz içerisinde bazı insanlara kızarak şu bölge iyi , şu bölge kötü gibi bir düşünceye asla girmemeliyiz . Bu düşünce yalnızca topraklarımızda gözü olan hainlerin ve düşman devletlerin işine yarar . Bu topraklar  en doğusundan en batısına , en kuzeyinden en güneyine kadar bizim vatanımızdır .

Vatan ataların mirasıdır ve Akif'in de İstikla Marşı'mızda dediği "en son ocak " tütene kadar bu topraklar üzerinde dalgalanmaya devam edecektir .

Ben bu sözü etkileyici buluyorum . Çünkü bizi bir an bile olsa gaflete düşüp de vatan topraklarına karşı ilgisiz kalmaktan alıkoyuyor ve der daim uyanık olmamızı sağlıyor . İç ve dış düşmanların bizi bölmek için attığı nifak tohumlarına karşılık aynı bayrağın altında toplanmaya davet ediyor . Kısacası bu söz bana " söz konusu olan vatansa gerisi teferruattır " anlayışı ile hareket etmemiz gerektiğini öğütlüyor .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...